zondag, 28 februari 2016 13:59

Run4HappyKids

Geschreven door

Veel aandacht bij Thof gaat deze weken uit naar de Finale, waarbij ruim 80 Maaslanders zich voorbereiden op de Rotterdam Marathon van 10 april.

Dat betekent echter niet dat de jaarlijkse Maaslandloop vergeten wordt die dit jaar voor de achtste keer georganiseerd zal gaan worden in het Sport en Spel weekend van 10 en 11 juni. Sinds 2009 levert deze estafetteloop prachtige bedragen op voor het goede doel en is inmiddels een totaal bereikt van 165.000 euro.

Ook dit jaar staan er al weer 7 teams ingeschreven voor de loop over 360 km die voert door het rivierengebied van Nederland met rust- en keerpunt in Wageningen. De teams bestaan uit 10 tot 12 lopers en een vergelijkbaar aantal chauffeurs, fietsers, kaartlezers en cateraars.

Het lopen op 10 en 11 juni is echter maar een heel klein deel van de inspanningen die de teams leveren om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Jarige Job, het binnenlandse doel van 2016.

Want ook in Nederland blijken er ruim 50.000 kinderen tussen 4 en 12 jaar te zijn die hun verjaardag vanwege geldgebrek bij de ouders niet kunnen vieren. Jarige Job maakt een einde aan deze pijnlijke situatie en trakteert deze kinderen op een leuke verjaardag door middel van een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-. De ouders ontvangen de verjaardagsbox waardoor de kinderen geen weet hebben van het bestaan van Jarige Job en zich dus zorgeloos jarig kunnen voelen. In de box zit feestelijke versiering, een traktatie voor op school, mooie cadeaus en lekkers voor thuis.

Reden genoeg om via allerlei activiteiten de euro's binnen te krijgen en team Run4HappyKids is daar dus eind 2015 al mee begonnen tijdens het Lichtjesfeest in december met verkoop van wijn, oliebollen, chocomel en kerststukjes. Net voor de Kerstdagen werd er een mooi bedrag opgehaald bij de inpakactie in Albert Heijn, waaruit bleek dat de Maaslanders het gekozen doel een warm hart toedragen.

 

De volgende activiteiten staan nog op stapel:

-Een knallend feest bij Chez Rene in sporthal de Hofstede (vrijdag 4 maart vanaf 9 uur).

-Paasstuk maken op woensdagavond 23 maart welke voor 27,50 euro kunnen worden aangeschaft.

-De mini Maaslandloop met de basisscholen op het terrein van MVV '27 (vrijdagmiddag 1 april)

-Potrozenverkoop voor moederdag (zondag 8 mei)

-De avondestafette bij Thof waarbij teams van 3/4 personen een afstand afleggen van maximaal 30 km (donderdagavond 26 mei)

 

Daarnaast zullen nog diverse sponsoren benaderd worden, dienen logistieke zaken als vervoer, eten en onderkomen geregeld te worden. Run4HappyKids heeft in ieder geval veel zin in de komende maanden en kijkt ongeduldig uit naar de altijd spectaculaire 360 km hardlopen langs de brede Neerlandse rivieren. Op de foto staan de volgende personen:

Bart Makkinga en Rene v.d. Berg (chauffeurs)

Desirée Moscou en Edwine Kooyman (kaartlezers)

Aafje van Dijk en Irene de Bloois/Fred Vermeer (fietsers)

Rick Halve, Marja Makkinga en Eva vd Berg (catering)

Salvatore Dessi, Frans Louter, Angeli de Koning, Edwin Kersbergen, Arie vd Akker, Marco Moorman, Fred Vermeer/Irene de Bloois, Britt Jager, Jose van Adrichem en Ineke Halve (lopers)

Gelezen: 1247 keer Laatst aangepast op zaterdag, 05 maart 2016 12:32

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema