donderdag, 28 mei 2015 07:10

Thoffe lopers gespot in Amsterdam!

Geschreven door PR

Wie jarig is, geeft een feestje! En bij Thof Running houden ze daar wel van. Deze combinatie zorgde ervoor dat zaterdag 23 mei jl. een buslading vol Thoffers afreisde naar Amsterdam.Dit jaar is het namelijk alweer 20 jaar geleden dat in Sporthal De Hofstede te Maasland de ‘geboorte’ plaatsvond van een heus hardloopproject. De (geestelijke) vaders van dit project (Michel de Maat en Ruud Muuren) doopten dit project tot Thof Running Maasland. Zij konden destijds vast ook niet bevroeden dat Thof Running nu een gezonde en florerende jongvolwassene is met bijna 200 leden!

 

Hoewel de feitelijke verjaring pas in september is, leek het de speciaal in het leven geroepen jubileumcommissie een goed idee om nu alvast in de juiste sfeer te geraken. Zij kwamen hiervoor met een heuse vossenjacht op de proppen. Hoewel een Maasland een leuk dorp is en een prima thuisbasis voor Thof Running vallen de ‘vossen’ hier wel erg op. Wat dat betreft leent Amsterdam zich daar meer voor.

 

Aangekomen in Amsterdam werd eerst een deel van het Vondelpark ingenomen en ingericht als tijdelijke thuisbasis voor Thof Running. Na een meer dan voortreffelijke lunch konden de verschillende groepen naar hartenlust gaan doen waar ze nu eenmaal goed in zijn: hardlopen. Op zoek naar de vossen, die zich zeer overtuigend van hun taak kweten, werd een groot deel van het centrum van Amsterdam doorkruist. Langs en over de grachten naar het Leidseplein, Albert Cuypmarkt, terug naar het Vondelpark, onder het Rijksmuseum door, etc. Wanneer de vossen eenmaal gevonden waren, wachtte de groep een vraag over de locatie en een opdracht. Een spelletje hints langs de Prinsengracht, touwtjespringen in de P.C. Hooftstraat of een vlag beschilderen naast het Van Gogh Museum. Deze middag bleek eens te meer dat een beetje Thoffer niet voor een kleintje vervaard is!Bij terugkeer op de thuisbasis in het Vondelpark bleek het richtingsgevoel en de kaartleeskunde niet gelijkelijk over de groepen verdeeld, zodat de ene vos meer bezoek kreeg dan de ander.      

 

Er was echter voldoende gesprekstof voor een korte evaluatie onder het genot van hapje en een drankje. Achteraf bleek de terugreis naar Maasland zelfs te kort om alle ervaringen te delen. Al met al een zeer geslaagd en Thof uitstapje met alle credits voor de organisatie en de vossen! En in september doen we het nog eens dunnetjes over!

 

Gelezen: 643 keer Laatst aangepast op woensdag, 10 juni 2015 06:46

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema