woensdag, 15 juni 2016 00:00

Triathlon en BBQ op 25 juni

Geschreven door Ron

Hallo allemaal,

De triathlon is al jarenlang een echte Thof traditie. Ook dit jaar wordt deze weer georganiseerd en wel op zaterdag 25 juni.

Na het succes van vorig jaar, hebben we besloten deze formule ook dit jaar toe te passen.

Even een korte samenvatting: klein stukje zwemmen in de vliet, fietsen met je “huis-tuin-en-keuken” fiets als er maar een standaard en bagagedrager op zit, dus geen racefiets, en een afstand hardlopen die voor iedereen te doen is.

Ook de afstanden zijn het zelfde gebleven (300 meter zwemmen, 14 km fietsen en 2,5 km hardlopen) waardoor deelnemen voor alle leden goed te doen is. En denk er aan: meedoen is nog steeds veel belangrijker dan winnen! Het gaat om de lol en om de gezelligheid. En om dat nog eens extra te benadrukken is er ook dit jaar een extra prijs voor de deelnemer die er het origineelst uitziet.

We hopen dat de echte “cracks” zich hierdoor niet laten weerhouden en dat we bovendien dit jaar ook veel nieuwe gezichten zullen zien bij de start. Aarzel dus niet en geef je gewoon op! Per lid is het mogelijk 1 introducee op te geven. Ook mag je nog steeds als duo of trio meedoen. Opgeven kan nog steeds, ook voor vrijwilligers!

Voor iedereen die nog nooit heeft meegedaan en zich afvraagt “hoe gaat dat nou in zijn werk”, willen we hierbij wat uitleg geven over de triathlon:

Tussen 13.30 en 14.15 uur verzamelen en inschrijven in  de ODO-kantine. Daar krijg je je startnummer, wat korte uitleg over wat je te wachten staat en wat laatste aandachtspunten. Gezamenlijk vertrekken we dan  om  14.30 uur  op de fiets richting Molenslootpad waar aan het eind hiervan de fietsen gestald kunnen worden.

Bij je fiets kun je je spullen klaarleggen die je nodig hebt als je na het zwemonderdeel op je fiets springt. Je hebt hiervoor  een plastic tasje, zelf meenemen!,  met je startnummer erop.

We starten, ca. 15.00 uur,  vanaf de kant aan het eind van het Molenslootpad voor 300 meter zwemmen, 150 meter richting Kwakelweg daar om de boei heen en vervolgens 150 meter terug naar de plek waar de fietsen staan, kom je weer het water uit en loop je naar je fiets waar je je kunt verkleden voor het fietsonderdeel. Je natte kleding en/of handdoek worden door ons weer meegenomen, daar hoef je je dus geen zorgen over te maken. Op de fiets vertrek je richting de Kwakelweg over het bruggetje linksaf de Kwakelweg op. Dan rechtsaf de Kapteinlaan op, aan het einde weer rechts, bij de vliet ook weer rechts totdat je weer bij het bruggetje bent waar je naar rechts de Kwakelweg weer opdraait. Dat zelfde rondje doe je dan nog een keer. Aan het einde daarvan ga je rechtdoor over het witte bruggetje (bij veerpontje) weer richting ODO. De fietsafstand zal ongeveer 14 km zijn. Bij ODO mag je je fiets neerzetten en trek je je hardloopschoenen aan voor het laatste onderdeel: 2,5 km hardlopen. De route loopt langs de paardenbak het Maaslandse bos in, naar rechts richting Pluimers, over het bruggetje naar links en langs de Trekvliet richting het volgende houten bruggetje aan je linkerhand. Over de rotonde (driekwart), weer terug langs de paardenbak naar ODO. En daar is de finish!

Als afsluiting van het sportieve onderdeel de jaarlijkse BBQ. Deze wordt dit jaar gehouden bij het tuinbouwbedrijf van Ad van Marrewijk, Oostgaag 9. De BBQ begint om 17.00 uur en de bijdrage is slechts € 17,50 p/p voor volwassenen en voor kinderen tot 14 jaar € 7,50.. Alle Thoffers met introducee zijn bijzonder welkom en dit jaar staan ook de deuren open voor de deelnemers aan de Maaslandloop teams namens Thof. Het wordt een grandioos spektakel als ook jij erbij bent. Aanmelden kan via het Thof Triathlon inschrijfformulier.

Nog een laatste belangrijke mededeling:

Vorig jaar in de ALV werd gevraagd naar de verzekering welke thof voor de leden heeft. Deze verzekering geldt voor alle leden, maakt niet uit wanneer ze in groepsverband lopen. Maar een triathlon, daar zit fietsen bij, en voor de verzekering wordt  VERPLICHT dat de fietsers een helm dragen, ook al is het op je huis tuin en keuken fiets. Ook geldt het dus alleen voor leden. Voor niet leden is het voor eigen risico!

Wij hopen dat het zo voor iedereen duidelijk is en dat veel Thofleden zeggen: Dat lijkt me super leuk, ik ga toch nog meedoen!

De triathlon commissie:

Irma en Wilma

 

Uiterlijk vóór maandag 20 juni a.s. opgeven!!

 

Vanaf nu kan je je opgeven via dit formulier

 

De volgende mensen gingen je al voor: 

 

 

 

Gelezen: 892 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 juni 2016 13:07

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema