donderdag, 24 april 2014 08:52

Rondje Kerkeiland

Geschreven door

Hardlopen is wreed. Probeer maar eens een fervent hardloper vinden die geen chronische knie-, heup-, scheenbeen, enkel klachten of spierpijn heeft. Dat komt omdat hardlopen in wezen uren lang het springen van voet naar voet is. Elke keer als de voeten de grond raken moet het lichaam de forse impact absorberen. Dit plaatst enorme stress op de botten, pezen, spieren en andere weefsels.

Dat is de reden waarom vele top lopers, waaronder een aantal wereldkampioen marathonlopers hun training ook in het water doen. In het zwembad en in open water. In tegenstelling tot hardlopen, heeft zwemmen vrijwel "geen impact", het water vangt de klappen op. Zwembadtrainingen bieden dezelfde aërobe en anaërobe voordelen van ‘land workouts’ - soms zelfs meer - met de toegevoegde voordelen van een verhoogde weerstand en het koel houden van het lichaam koel. Het magazine Runner's noemt zwembadworkouts “de beste cross-training voor hardlopers". “Swimworkouts help you build fitness, strength, and flexibility—without risking injury”. Mooi toch!

Deze kans krijgt nu iedereen. Op 28 juni kan jij, in kader van 400 jaar Maassluis, meezwemmen in de binnenhaven van Maassluis. Je kan zowel kiezen uit prestatietochten (750 en 1500 meter) en diverse wedstrijden (t/m 3 kilometer). Voor de laatste moet je wel een KNZB of NTB licentie hebben.

Kijk op www.rondjekerkeiland.nl voor informatie en het inschrijfformulier (http://www.rondjekerkeiland.nl/?q=node/16). Je kan nu al inschrijven voor de prestatietochten en via het On-Line Open Water Inschrijf Systeem (OLOWIS) voor de wedstrijden.

 

In de bijlage (pdf, hieronder te downloaden) staat nadere info!

Gelezen: 1203 keer Laatst aangepast op zondag, 18 mei 2014 18:35

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema