maandag, 26 augustus 2013 20:37

Burgh Haamstede 24 augustus 2013 Halve Marathon.

Geschreven door Theo van Vliet

Een zaterdag genieten van de fiets en loopsport. Even voor acht uur in de ochtend zijn Ineke en ik op de race fiets gestapt richting de veerpont bij Maassluis. Aangekomen in Rozenbrug de pedalen laten draaien richting Burgh Haamstede. Bij de Calandbrug al de eerste verplichte stop, brug open, dat schiet lekker op. Na de juiste route gevonden
te hebben begon het al zachtjes te regenen wat bij Renesse overging in een waterballet, kwamen wij na 63 km fietsen om elf uur door weekt aan in Burgh Haamstede.

Gelukkig hadden Rick en Stef onze loopschoenen etc. meegenomen uit Maasland met de auto, deze waren gelukkig droog. Na iets te zijn opgedroogd in de Molenberg (inschrijving) ingeschreven voor de 21 km, deze ging om kwart over twaalf van start met ruim 250 deelnemers.Gelukkig was het inmiddels droog geworden en de temperatuurwas goed. Wat wel snel bleek, dat het mooie parcours gevarieerd was, met heuvel op en af, verhard, onverhard en bepaalde stukjes door mul zand. De laatste ronde was zwaar, we konden merken dat we al gefietst hadden. De energie raakte de laatste kilometers op, de snelheid ging omlaag. De finish was in gelukkig in zicht. Allebei met een goed gevoel gefinisht, het was wel zwaar.

Inmiddels hadden Rick en Stef (supporters) net als wij wel trek gekregen om iets te eten. Pannenkoek werd geopperd.Wij met zijn vieren aan de pannenkoek in de pannenkoekmolen van Burgh Haamstede. Dat was smullen. Inmiddels was het al tegen half vijf in de middag en wij hadden ook nog opstaan om terug te fietsen naar Maasland. Op naar de racefietsen. Met het nodige drinken en versnaperingen op de racefiets gestapt en met tegenwind en lichte regen richting de veerpont bij Rozenburg. Na nog flink te hebben
doorgereden kwamen we net voor zeven uur bij de pont aan en konden gelijk mee overvaren naar Maassluis. Om even voor half acht waren we weer in Maasland en zat het sporten er voor vandaag gelukkig op. Genoten hebben we. Rick en Stef bedankt voor de support.



Gelezen: 764 keer Laatst aangepast op dinsdag, 03 september 2013 16:36

Komende trainingen

Op het programma staat:


Bekijk het schema