donderdag, 14 februari 2013 17:48

Westland Marathon: Nostalgie, maar met een toekomst in 2014!

Geschreven door Helma

Op donderdag 7 februari 2013 is er door de verenigingen AV Waterweg uit Maassluis, Thof Running Maasland uit Maasland en Olympus '70 uit Naaldwijk het gezamenlijke besluit genomen om in mei 2014 de Westland Marathon weer op de kaart te zetten. De Westland Marathon werd tussen 1969 en 1997 jaarlijks georganiseerd, waarbij de laatste bij de heren werd gewonnen door Vladimir Tonchinski (2.13.18) en bij de vrouwen door Mieke Pullen (2.36.51). In de jaren tachtig was de nationale bekendheid, 'mister Maassluis', Cor Vriend vijf maal winnaar met een snelste tijd van 2.11.41. Ook Marti ten Kate en John Vermeule hebben de Westland Marathon eenmaal gezegevierd.


Het initiatief om deze prachtige marathon uit de jaren negentig opnieuw op de kaart te zetten is mede ontstaan door de komende viering van het 400-jarig bestaan van Maassluis in 2014. De eerder genoemde drie atletiek verenigingen zullen zich gezamenlijk inzetten om deze grote organisatie op professionele wijze vorm te geven. Het dagelijkse bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers uit de genoemde verenigingen, waarbij tot voorzitter de heer Mar Kwakkelstein is gekozen.

De Westland Marathon doet de gemeentes Westland, Midden-Delfland en Maassluis aan. Naast Naaldwijk, Maasland en Maassluis zullen, afhankelijk van het definitieve parkoers, mogelijk ook nog andere plaatsen worden aangedaan. Van de betrokken burgemeesters en diverse andere partijen is al direct de bevestiging ontvangen dat er voor de algehele organisatie op hen mag worden gerekend.

Voor de start en finish locatie is gekozen voor Maassluis. Behalve de hele marathon zal het ook mogelijk zijn om deel te nemen aan een halve marathon. Met enig voorbehoud is er momenteel gekozen om op een zondag in mei 2014 van start te gaan. Zeer binnenkort zal een vooraanmelding voor de Westland Marathon 2014 al kunnen plaatsvinden. Behalve informatie via de diverse websites van betrokken verenigingen, zal alle informatie, nieuws en andere zaken via een separate website worden gecommuniceerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
De heer Mar Kwakkelstein (voorzitter Westland Marathon) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of mevrouw Nell Eichhorn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maassluis, 7 februari 2013

Gelezen: 588 keer Laatst aangepast op zondag, 24 februari 2013 19:11

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema