zondag, 20 januari 2013 20:15

Koud hè?

Geschreven door Mark de Kok

Zondag 20 januari stond de Ruitenburg Halve op het program. Bij Thof een gewilde loop, want het is lekker in de buurt en past prima in het trainingsschema voor de Rotterdam Marathon. Alternatieven werden ook aangeboden als je minder lang als 21 kilometer wilde trotseren. Ik had mijn zinnen gezet op de 10 km. Leek me lang genoeg, ondanks de "ideale" omstandigheden... 

In de Wethouder Smithal waar je kon omkleden, verzamelden een hoop Thoffers. Discussie was al gauw: wat trek je aan? Hoezo? Nou ik heb inderdaad nog niet genoemd dat het weer 'wel eens beter is geweest'. Of is dat een understatement? Afijn, lopers kozen voor 2 of 3 lagen kleding (niet iedereen hoor, je kan natuurlijk ook gewoon in je hempie en korte broek!!), daarbij een muts, pet of oorwarmers en natuurlijk handschoenen. Tja, buitentemperatuur -4, maar met harde wind een gevoelstemperatuur van -15. Koud hè?

Bij de start werd het pas echt duidelijk. De weergoden waren ons bijzonder goed gezind. Klokslag 13.00 uur begon het te sneeuwen. Niet matig of lafjes, nee gewoon gelijk goed, weet iedereen waar die aan toe is. Het eerste stuk door Maassluis richting de Rozenlaan hadden we de wind recht van voren. Even doorbijten, jezelf positioneren en een tempo zoeken wat je de overige 7 à 8 kilometer kan volhouden. Dat lukte bijzonder goed en voor ik het wist draaide ik de parallelweg op.

Het parcours lag er prima bij, voldoende bekende mensen langs de weg en eerlijk gezegd toch best lekker loopweer. Kortom, wat stond mij in de weg om een toptijd neer te zetten? Eenmaal weer in Maassluis nog een lusje langs de kerk, even aanzetten en finishen in een tijd van 45 minuten.

Daarna snel naar binnen, want had ik al gezegd dat het best koud was buiten? In de hal heb ik nog even ervaringen uitgewisseld met de andere 10km-lopers. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad en was trots op zichzelf met de prestatie tijdens de Hel van '13. Het banaantje van de organisatie smaakte lekker, al vond ik het wel raar dat er geruchten gingen dat de vrouwen er batterijen bijkregen...

Ik heb niet gewacht op de lopers van de halve. Ik weet het, staat niet netjes, maar er stond een vermakelijk potje voetbal te beginnen en ik was op de fiets. (Wie zijn idee was dat?) Nou dat tochtje naar huis was misschien nog een grotere prestatie. Kom ik ploeterend de tuin in, staat mijn dochter van vier lachend voor het raam: "Hee papa, je lijkt wel een sneeuwman!"

"Oké, leuk, heel leuk! En nou wil ik naar binnen, want ik heb het koud!"

Komt Nens naar de deur gelopen: "Schat, blijf even buiten staan, dan maak ik een leuke foto van je."

Tuurlijk.....PS voor het verslag van de Ruitenburg Halve verwijs ik graag naar de reportage van Hans in de Schakel

PS2 de uitslagen in de bijlage

Gelezen: 1425 keer Laatst aangepast op zondag, 03 februari 2013 19:15

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema