maandag, 15 oktober 2012 14:54

Doel Maaslandloop 2013

Geschreven door

 

 Maaslandloop 2013

De 5e editie van de Maaslandloop, een recreatieve non-stop hardloop estafette, gaat van start op vrijdagmorgen 7 juni 2013. De finish is zaterdagmiddag 8 juni na circa 360 kilometer.

Deze estafetteloop wordt georganiseerd vanuit de hardloopvereniging “Thof Running Maasland”, in samenwerking met “Stichting Sport en Spel Maasland”.  De Maaslandloop 2009, 2010, 2011 en 2012 hebben samen ruim 90.000 euro opgebracht.

De opbrengst van de Maaslandloop 2013 gaat naar: “Stichting Kopjes voor Kopjes”, deze Vlaardingse stichting heeft als doel kinderen, die lijden aan Celebrale Parese (hersenverlamming) en hun ouders te helpen bij het zoeken en vinden van oplossingen. Voor uitgebreidere informatie over dit doel kijk op: www.kopjesvoorkopjes.nl

Er gaat ook een gedeelte van de opbrengst naar de andere goede doelen van Sport en Spel 2013.

 

De Maaslandloop geeft kinderen hoop 

 

Volgens een beschrijving met routekaarten loop je een prachtige route die langs de Lek, Rijn, Merwede, Waal en natuurlijk de Maas voert.

De start en finish is tijdens Sport en Spel op het terrein van de voetbalvereniging MVV ’27. De kleedruimten en douches zijn voor en na de loop beschikbaar.

Aan deze non-stop estafetteloop zijn een aantal regels verbonden.

- Minstens één begeleidende fiets die steeds bij de loper blijft.

- Maximaal 12 lopers per team.

- Alle deelnemers zijn goed zichtbaar overdag en goed verlicht ’s nachts op het parcours.

- Het inschrijfgeld bedraagt 2.100 euro per team.

- Wisselschema is vrij (wel starten vanachter de stoppende loper of d.m.v. aantikken).

- Bij openstaande bruggen, spoorwegovergangen e.d. mag de volgende loper voorbij het obstakel starten wanneer de voorganger arriveert.

- Deelnemers dienen zich aan de algemene verkeersregels te houden.

 

Op vrijdag wordt er gestart, op een tijdstip afhankelijk van de gemiddelde teamsnelheid. Het is de bedoeling om op zaterdag tussen 16.00 en 17.00 uur te finishen. Daar zullen jullie warm onthaald worden door de organisatie van Sport en Spel.

 

Er is een gelimiteerd aantal teams dat deel kan nemen, dus wees er snel bij! 

 

Heeft u nog vragen, of wilt u zich inschrijven voor deze estafette, neem dan contact op met:        Bart Makkinga, 06-19730894 en 010-5918762 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Gelezen: 562 keer Laatst aangepast op maandag, 15 oktober 2012 07:30

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema