woensdag, 12 september 2012 17:54

Instroomgroep van THOF van start gegaan.

Geschreven door Theo

Afgelopen week zijn 25 atleten van start gegaan bij Thof met het startersproject. Om met dit weer en deze temperaturen een start te maken met hardlopen is prachtig.

Op de 1e avond werd er bij de aanvang van de warming-up uitleg gegeven over bepaalde items van het hardlopen en dat het gehele lichaam in balans moet zijn om te kunnen presteren en daarom de warming-up en couling down zo belangrijk zijn om dit te bereiken.

De eerste hardloopmeters werden gemaakt ,10 x 1 min met 1 min rust.

Op de donderdagavond was er een grote opkomst inclusief lopers uit de E groep, met de warming up werd er uitleg gegeven over de tripling en deze werd door de meeste van jullie ook goed uitgevoerd. Wat doen tennisballen nu bij een training, vroeg men zich af, deze waren een middel om bepaalde oefeningen van de romp goed uit te voeren. Dit was enorm leuk om te zien hoe jullie met dit omgingen. Dit is een opzet voor de komende trainingsweken waarin coördinatie en romphouding cq spanning voldoende aandacht krijgen inclusief het opbouwen van het duurvermogen om hard te lopen. ( duurvermogen staat voor het langer volhouden in een bepaalde snelheid). Romphouding en rompspanning zijn in het hardlopen belangrijke elementen om goed te kunnen presteren en voor het voorkomen van blessures.

De trainers vonden de 1e week zeer geslaagd.

Zijn er nog starters of herintreders die deze week nog aan willen sluiten, dat kan nog. Sluit gezellig aan en loop mee. Misschien tot aanstaande dinsdag of donderdag.

Theo.

Gelezen: 472 keer Laatst aangepast op dinsdag, 02 oktober 2012 20:59

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema