maandag, 10 september 2012 07:42

Training voor 10 km of halve marathon Etten-Leur in de zon

Geschreven door Theo

Na een dag topsporters kijken bij de triatlon in Almere viel het niet mee om zondagochtend uit bed te komen en om half tien te gaan hardlopen.
Vanochtend stonden er bij de sporthal diverse atleten uit verschillende groepen, zoals starters, marathon atleten en atleten voor de 10 km en halve marathon. Bij elkaar ongeveer 45 THOF atleten die actief aan de slag gingen met dit mooie weer. Bijzonder om te zien.
Wij gingen van start en de eerste vijf kilometers werden in een rustig tempo van 6.20 de km gelopen. Hierna werd de groep gesplitst en liep de 10 km groep terug naar de sporthal.
De daarop volgende vier kilometer gingen een stuk sneller. Rond de 5.40 de km. Met een heerlijke verfrissende tussenstop bij de Burgerweg, verzorgd door Ted. Dit kwam goed uit zo konden we gelijk genieten van de wielrenners die voorbij reden. Nog zes kilometer te gaan om totaal aan 15 km te komen. Er werden in een rustig tempo gelopen van 6.20 km.
Bij de sporthal aangekomen stond er heerlijke thee klaar en werd er nog gezellig nagepraat en ging een ieder met een voldaan gevoel richting huis.

Waarom zo rustig? We bouwen eerst de duurvermogen op van de lopers, dit om het lichaam te laten wennen aan het lange hardlopen. Daarna pakken we de snelheid op, met een extensieve interval training. (zie schema 23 sept 2012) Het schema is er op gebaseerd op je prestatie op 28 oktober 2012.

Zondag 16 september 2012 is er geen training i.v.m het Thof Weekend.
Ga je zelf trainen, train dan hetzelfde als deze zondag.

Theo

Gelezen: 517 keer Laatst aangepast op dinsdag, 18 september 2012 20:20

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema