maandag, 07 november 2011 18:30

ACS Halve marathon circuit

Geschreven door Wout Verkade

Zaterdag 5 november werd de eerste halve marathon gelopen in Monster, de Veneco Run. Een serie van vier halve marathons in het Allround Computer Service Halve Marathon Circuit. De weersomstandigheden waren bijzonder goed, zelfs warm te noemen en dat is in het verleden wel eens anders geweest. Voorheen tijdens Olsthoorn – RaboRobuust barstte alle natuurelementen los die je maar kan bedenken.

Om 14.00 uur was de start in het centrum van Monster voor de 5,7 - 10 en de 21,1 km. De opkomst van Thof was niet groot te noemen maar dat werd mede veroorzaakt doordat de halve en hele marathon een dag later in Terschelling gelopen zouden worden.(foto

De halve marathon bleek deze maal, ondanks het prima weer, een bijzonder zware opgave omdat een groot gedeelte op het strand door het losse zand geploeterd moest worden. Doordat er werd gewerkt aan strand ophogingen, kon er niet aan de vloedlijn worden gelopen en waren we genoodzaakt om aan de duinzijde te lopen. Maar na zo’n 4 km was het weer mogelijk om aan de vloedlijn te lopen, dat voelde weer goed aan en kon er weer wat tempo gemaakt worden. Na negen km het strand weer af richting het centrum van Monster. Dit was duidelijk geen circuit om even een scherpe tijd neer te zetten, maar de voldoening van deze zware loop was er niet minder om.

Mooie tijden werden er neergezet door Siem v.d. Vaart 1,37. Wout Verkade 1.40. Carola Nell 1,42 die tweede werd in haar categorie en Ad van Marrewijk…. De tien km werd gelopen door Jan Henk de Vast en Annemarie Ras.
De volgende halve marathon zal worden gelopen bij Fortuna Vlaardingen op zaterdag 10 december.

Wij hopen op een grote opkomst van Thofleden, want het ACS circuit bestaat zoals vernoemd uit vier halve marathons. Van deze vier moeten er drie gelopen worden om mee te doen in diverse klassementen. Op 15 januari 2012 wordt in Maassluis de Ruitenburg halve marathon georganiseerd door onze buren A.V.W. Als laatste en zeker niet de minste, wordt de MiddenDelfland halve marathon georganiseerd door de Hardloper uit Schipluiden en uiteraard Thofrunning. Deze zal plaatsvinden op 3 maart 2012.

Kijk voor informatie en uitslagen op www.thofrunning.nl Carry Wilminck)
Gelezen: 618 keer

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema