zondag, 09 oktober 2011 14:57

Testloop voor Etten- Leur

Geschreven door Theo

Na de duurloop van vorige week stond vandaag een echte test loop van 10 km op het programma met de THOF klok. De route loopt via de Trekkade, rondje Duifpolder, Kwakelweg en weer terug.Bij de sporthal vanochtend voelde je een gezonde spanning bij de lopers.Het weer om deze test loop te doen was prima, 12 graden en lichte regen.Na het warmlopen deed Ron een uitgebreide pittige warming-up en deed er als toetje een stukje coördinatie oefening bij. We liepen richting de Trekkade waar bij ter hoogte van het Maaslandse bos het startsignaal werd gegeven door Ron en zette Helma thuis de Thof klok aan.  

 

Het was duidelijk er werden gelijk twee groepen geformeerd,de groep van Frans Plieger liep weg op het schema van rond de 5.20 km en de groep van Theo rond de 5.30 km.Hans liep samen met Janneke fraai rond de 5.45 km. Het was ook fraai om te zien dat Ron en Ellen d'r eigen tempo bepaalden en het grootste gedeelte van de 10 km alleen liepen en alle weersinvloeden alleen moesten trotseren. Knap gedaan.Zij liepen precies tussen de groep van Frans en Theo in. In het begin liepen we met de wind mee richting de Duifpolder, De Kapteijnlaan zijwind tegen, de Kwakelweg volledig tegen. Tegen de wind in leek we net wielrenners, we hielpen elkaar uit de wind lopen door in een waaier te formeren en dicht op elkaar te lopen. Onderweg kwamen we regelmatig Paula tegen die ons allemaal op de foto zette.Na 8 km werd het tempo omhoog geschroefd richting de finish. Er werd door de lopers de laatste aanzet gegeven tot aan de finish bij Ron en Janneke, waar de Thof klok was neergezet.De tijden die tijdens de test loop werden behaald varieerden tussen de ruim 49 min en krap 58 min.Allemaal werden we met applaus binnen gehaald, wat een teamspirit.De meeste van ons verbaasde zich over zijn of haar prestatie (pr), Gonny is zelfs gelijk van haar wedstrijdstress af. 

Wij als trainers kijken vanochtend terug op een geslaagde test loop.De traktatie die door ons, de trainers waren verzorgd gingen er in als koek.Ron en Janneke bedankt voor de gastvrijheid en voor de koffie.

 Op naar volgende week ; 16 oktober staat er een langzame duurloop van 19km op het programma. Neem drinken mee. De route zal door Hans worden bepaald. Wij lopers laten ons graag verrassen.

Groeten Ron, Hans en Theo.

TIP VAN DE WEEK.
: let op de buitentemperatuur , kleed je niet te warm, maar wel voldoende aan.
: bij vragen email gerust naar Ron, Hans en Theo.

Gelezen: 527 keer Laatst aangepast op zondag, 09 oktober 2011 15:27

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema