zondag, 11 september 2011 15:22

Etten-Leur training 4

Geschreven door Mark de Kok

Op verzoek van de trainers een kort verslag van de trainingsgroep Etten-Leur op zondag 11 september 2011.

In minder grote getale als voorgaande weken ging een groep van 13 personen op weg ter voorbereiding op de halve marathon. De verklaring voor de lage animo zat onder andere in de Veluweloop die zaterdag werd afgewerkt door een tiental thofleden. Ron en Theo lieten zien dat een programma met beide activiteiten ook goed te behappen is, wat een geweldige trainers!

Met gastloper Jaap (waar waren al zijn loopmaten?) en Ronald (schijnbaar goed bevallen de vorige keer) gingen we op weg richting Hertenkamp. Ter mentale ondersteuning voor Jaap fietste Jan-Willem mee en dat was voor onze fietsende trainer Hans ook een mooie afleiding naast het maken van schitterende foto’s en filmpjes. Hoe werkte het ook alweer Hans? Toestel aanzetten en op het moment dat je wil vastleggen de Off knop indrukken, ben benieuwd naar het resultaat.

Afijn, de route liep verder via het Kralingerpad, Kreekrug richting Kraaiennest. De weersomstandigheden waren perfect, de wind op dat moment vooral in de rug. Eenmaal in Schipluiden aanbeland het enige moment (behoudens warming-up) voor een wandeltempo en een slok drinken.

Onder bezeilende leiding van Ron en Theo die continu voorop liepen, werden de kilometers in een constant tempo (tussen de 6.00 en 6.15 per km.) aaneen geregen. De gedisciplineerde groep kon de hele route goed volgen en zo lieten we als hecht gezelschap het pittoreske Schipluiden achter ons om plots op het minst winderige stukje abrupt te stoppen voor een foto. Ja, die Hans weet de locaties waar iedereen het best tot zijn recht komt!

Bij de Kwakelweg linksaf even het pontje aantikken en hop richting sporthal. Niet de kortste route natuurlijk, nee, een klein stukje om, zodat we een mooi rond aantal van precies 16,70 km!? konden noteren. Voor de statistici meldde Ron dat er ca. 1.491 kilocalorieën verbruikt zijn.

Een prima prestatie onder geweldige omstandigheden, een compliment aan iedereen!

Voor volgende week heb ik van horen zeggen dat er 14 km op het programma staat tegen een hoger tempo als vandaag.

Groet, Mark

Gelezen: 512 keer Laatst aangepast op zondag, 11 september 2011 15:32

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema