zondag, 19 juni 2011 12:22

Sylvia van Oudenaarden (nu al) een geslaagd looptrainster!

Geschreven door Paul de Koning

Sylvia van Oudenaarden, bij velen bekend als fysiotherapeut bij de Rotterdam Marathon en de laatste Maaslandloop (team Jacqueline), is zaterdag 18 juni geslaagd voor haar praktijkexamen looptrainer niveau 3.

Woensdag 15 juni is een aantal Thoffers gemobiliseerd om onder haar bezielende leiding getraind te worden, onder kritisch toezicht van de KNAU. Vertrek stond gepland voor 13:00 uur en de spanning was zichtbaar op het gezicht van Sylvia, die dolgraag wilde slagen. En dat wilden wij ook. Zo ook de op het laatste moment gemobiliseerde Trudy van Geest. Nog maar net thuis van alle gebruikelijke weekend taferelen, en dan hop in Hetty’s Panda die zich als volgauto van een Mercedes niet gek liet maken. Leon, de man van Sylvia liet zich wel opjagen, want Sylvia wilde op tijd zijn. Aangekomen in Barendrecht bij atletiekvereniging C.A.V. Energie checkte Sylvia nog maar eens of het aantal van 11 voldoende was. De door de KNAU afgevaardigde keurmeester bleek streng, maar achtte de kans groot dat het mogelijk was om ook nummer 12 te vinden. En dat bleek het geval, Voorne atletiek bleek ons goed gezind. Nog drijfnat van een eerdere editie was ‘Jaap’ bereid om Sylvia er doorheen te helpen, tussen de buien door.

Regen noodzaakte Sylvia om het trainingsprogramma aan te passen. Niet lang stil staan, een dynamische warming-up, een piramide als kern, en ene Theo (van Wim en Annie uit Maasland) moest de de cooling-down voor z’n rekening nemen. Want die vervelende KNAU meneer zou Sylvia nog een veelheid aan vragen gaan afvuren op Sylvia. Maar ook dit leek trainer Sylvia, gekleed in een origineel Thof trainersjack geleend van Adrie niet te deren. Zo dwong zij het af en had bovendien haar antwoorden klaar. Ondertussen waren ook de lopers klaar met de cooling-down, waren zij opgedroogd van de regen maar nat van het zweet en kon gefeest worden. Thof bloemen uit handen van Lyzette, een Barendrechts bakkie van Sylvia en wijn bij de auto. Thof heeft er weer een gediplomeerd trainer bij.

Gelezen: 569 keer Laatst aangepast op zondag, 19 juni 2011 12:26

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema