maandag, 11 april 2011 15:24

Thof mini-Maaslandloop groot succes!

Geschreven door Linda Lansbergen

Vrijdagmiddag 8 april was het dan zover. Na alle voorbereidingen, waaronder een bezoekje aan alle scholen door de zorgboerinnen van Au Boulot, het zoeken (en vinden) van vrijwilligers en het omturnen van het MVV-veld naar een Thof Maaslandloop-terrein kon de sponsorloop voor de Maaslandse schoolkids gaan beginnen.

Om 15:50 klonk het startschot voor de eerste groep kinderen. In een stralend zonnetje gingen zij van start om rond het hoofdveld van MVV zoveel mogelijk rondjes hard te lopen. Aangemoedigd door ouders, broers, zussen, juffen en meesters liepen als eerste de jongens en meisjes uit de groepen 6 van de Maaslandse basisscholen zich het zweet op het voorhoofd. Het aantal rondjes werd bijgehouden door middel van streepjes op hun arm, gezet door een paar zeer enthousiaste “stempelaars”. Na 10 minuten zwoegen werden deze streepjes geteld, de opgehaalde bedragen genoteerd en mochten ze namens Au Boulot wat lekkers in ontvangst nemen.

 

Daarna waren ook de kinderen uit groep 7 en 8 aan de beurt. Verdeeld in groepjes per school, gingen ook zij van start voor hun hardlooprondjes. Menig lopertje kwam na afloop met een rood hoofd en zweet op de rug trots zijn/haar streepjes laten zien bij de daarvoor ingerichte tafels waar secuur de stand werd bijgehouden.

Mede door het prachtige weer, de inzet van alle Thoffers die geholpen hebben en natuurlijk de kinderen die zich de benen uit het lijf hebben gelopen, is deze middag een grandioos succes geworden!! En het resultaat mag er zijn! Door de sportieve schooljeugd (toekomstige Thofleden?) is een bedrag opgehaald van ruim EUR 2300,- !! Helemaal super!

Iedereen die heeft geholpen of gelopen, hartelijk bedankt! Het was weer super tof! Voor hele leuke actie foto’s, kijk op het forum voor de link naar het foto-album van Bart.

Groetjes, Helma en Linda

Gelezen: 630 keer Laatst aangepast op zaterdag, 14 mei 2011 09:19

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema