woensdag, 06 april 2011 17:37

Buurman & Buurman: Als de kat van huis is!

Geschreven door Theo van Vliet
Dingen veranderen, zo ook in het leven van Buurman & Buurman. Waar in een recent verleden de ene Buurman voor de andere Buurman haasde, is het vandaag de dag zo dat de ene Buurman het steeds moeilijker vindt de motivatie .....

te vinden om te lopen dan wel een zwak excuus heeft om niet te gaan lopen, terwijl de andere Buurman bezig is zich voor te bereiden voor zijn 2de marathon van Rotterdam. En het belooft weer wat te worden met deze Buurman. Waar hij aangeeft te hopen onder de 3.30’te eindigen, ben ik er als ervaringsdeskundige van overtuigd dat Buurman strak onder de 2.25’ gaat eindigen. Ik gok op 2.24’13’’.

Dus is Buurman door de week en op zondag weer hard aan het trainen. Zo ook deze zondig. Maar weet Buurman wel wat er dan allemaal gebeurd, terwijl hij zijn afgetrainde lijf in het zweet werkt. Ik schrok ervan.

Het is zondag 3 april, zo rond een uur of half 12. Deze Buurman is moe maar voldaan en heeft een goed gevoel over deze dag. Vanochtend ben ik namelijk om 08.30 uur een rondje Duifpolder gaan doen. Net voor mij zag ik Paul de Koning nog lopen langs het Kaa’tje. Bij het bruggetje bij de Kwakel kreeg ik steeds meer het idee dat Paul dichter in de buurt kwam. Zou het dan toch nog niet zo slecht gesteld zijn met mijn conditie. “Ik ga Paul de Koning inhalen, het moet niet gekker worden” dacht ik nog, maar eenmaal aangekomen bij het pontje zag ik tot mijn grote verdriet dat Paul wat stond te rekken en te strekken. Zelfs dan is hij nog sneller dan ik in mijn beste dagen.

Enfin, het is half 12 en deze Buurman gaat samen met zijn vrouw en kinders naar Oma en Opa. Maar wat is er gaande bij Buurman. Weet hij hiervan? Is het een gevalletje van “als de kat van huis is, dansen de…..”. Ik schrik en weet even niet wat te doen. Maar gelukkig bedenk ik tijdig dat mocht er iets serieus aan de hand zijn het belangrijk is bewijsmateriaal te hebben. Dat heb ik gedaan.

Het verbazingwekkende was dat toen wij langsliepen de deur bij Buurman openging en er wel 30, misschien wel 50 Thoffers naar buiten kwamen. Ze waren allemaal uitgelaten en er hing een opgewonden sfeertje. Weet niet wat daar allemaal gebeurd was. Had Elly iedereen uitgenodigd zonder medeweten van Buurman? Liep Buurman op hetzelfde tijdstip in de Broekpolder, de laatste trainingsmeters makend voor 10 april? Of was Buurman er gewoon bij en had Elly lekkere appeltaart gebakken? Er staat natuurlijk wat moois te gebeuren. Maakt niet uit waar eenieder gaat lopen, of het nu Rotterdam, Parijs of Dublin is, een stukje appeltaart in de voorbereiding kan dan geen kwaad.

Ik moet het Buurman toch maar snel vragen. En mocht ik dan als antwoord krijgen “ik liep in de Broekpolder” kan ik Buurman nog altijd bijgaande foto laten zien als bewijs dat er meer gebeurd als ‘de kat van huis is’.

Gelezen: 556 keer Laatst aangepast op zaterdag, 14 mei 2011 09:20

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema