maandag, 28 maart 2011 20:00

Thof Running presteert goed in Naaldwijk.

Geschreven door Martin Haring

w2.jpgDe Rotterdam marathon komt steeds dichterbij en de Arcade halve marathon in Naaldwijk is een van de laatste georganiseerde hardloopevenementen die goed in het trainingsschema past.

Vandaar dat Thof running uit Maasland met ......

een aantal atleten vertegenwoordigd was in het hartje van de glazen stad. De weersomstandigheden afgelopen zaterdag 26 maart leken ’s-morgens wat tegen te vallen maar om te sporten was het vanaf het moment van de start ideaal. Het werd droog, een temperatuur van een graad of 8 en een lichte bewolking bleef de hemel bedekken.

Om 14.00 uur werd een enthousiaste menigte weggeschoten en de wedstrijd kon beginnen. Voor een ieder met een persoonlijk doel, een training of een goede test om te zien hoe het er voor stond met de conditie.

Aan het begin van de race was het in verband met de drukte zoeken naar een geschikt tempo om in het ritme te komen dat je nodig hebt om de 21,1 kilometer te volbrengen. Dat ging de Thof runners goed af zo bleek later want deze wisten allemaal binnen 6 minuten van elkaar te finishen, en wel tussen de 1.37.00 en 1.43.00 uur. Het parcours was bekend en daardoor wisten we vrijwel zeker hoe we ervoor stonden bij zowel de 5, 10 en 15km. Toch kwam voor enkelen in de eindfase van de race “de man met de hamer” nog even om de hoek kijken, met als gevolg een genoodzaakte tempoverlaging.

Zo zie je maar weer dat de hele marathon eigenlijk pas begint bij 30 kilometer en de halve marathon bij de 15. Vanaf dat moment is de voorafgaande training en de vorm van de dag de beslissende factor. Desalniettemin hebben alle Thof runners deze oer Westlandse halve marathon met een goed gevoel uitgelopen. Met name onze veteraan Mari Borsboom liep met zijn 60 jaar een stabiele en vlakke race waarmee hij heel wat jongere atleten het nakijken gaf. Frans Louter beet de spits af en de lopers in training voor de hele marathon van Rotterdam volgden gestaag.

Dus Rotterdam is gewaarschuwd, Thof running is er klaar voor! Terugkijkend op een geslaagde dag voor iedereen rest ons nog dank uit te spreken naar de organisatie en vrijwilligers die dit evenement weer tot een succes hebben gebracht.

Onder andere een vrije zaterdag opofferen is niet zomaar iets, respect en dank daarvoor namens alle Thof runners uit Maasland. w1.jpgw3.jpgw4.jpgw2.jpg

Gelezen: 511 keer

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema