dinsdag, 11 juli 2017 06:31

Paul de Koning Prijs

Wout Verkade kon maar moeilijk afstand doen van de ‘Paul de Koning Prijs’. Was hij vorig jaar tijdens de jaarlijkse barbecue bij Ad van Marrewijk nog de grote winnaar van deze prijs, nu moest hij deze alweer uit handen geven. Maar, sportief en sociaal als dat Wout is, droeg hij van harte bij aan dit feestelijke moment. Dat moment bestond uit het doorgeven van de prijs aan Lisette van de Marel, onder toezien van bijna 50 gasten.

Zonder uitzondering is de commissie van mening geweest dat de prijs naar Lisette moest gaan voor haar onbegrensde inzet bij evenementen en haar grote betrokkenheid bij de trainingen van Thof. Wat Lisette doet is in het belang van het collectief. Een evenementen als bijvoorbeeld de dropping moet foutloos zijn en voor iedereen een feest.  

Dit verdient volgens de commissie een prijs. Niet zomaar een, maar de enige echte ‘Paul de Koning Prijs’. Deze behoort immers toe aan Thof leden die zich meer dan gemiddeld inzetten voor de sportieve prestaties en het plezier van Thoffers. In 2013 is bij het aftreden van Paul de Koning als voorzitter van Thof deze prijs in het leven geroepen. Klik hier voor meer informatie. Paul heeft de prijs als eerste ontvangen. Vervolgens Theo, Ron, Hans en onlangs Wout. Nu dan Lisette van de Marel.

De commissie bestaat uit vier leden, te weten Arthur Davidse, Adrie Kalkman, Trudy van Geest en Paul de Koning. Vanwege het afmelden van Trudy als lid van Thof is er een plekje beschikbaar gekomen. Heel graag verwelkomt de commissie een nieuw lid die zich het komende Thof jaar bezig houdt met de kandidaatstelling en benoeming. Bij Nancy de Kok kun jij jouw belangstelling hiervoor kenbaar maken.

maandag, 21 september 2015 15:24

St Pieters Bear Trail 2015

Zondagmorgen om 10.15 vertrokken we (René, Hans, Helma, Petra, Ineke, Angeli en Jolanda) vanaf de sporthal naar Maastricht voor de St. Pieters Trailrun. Een trailrun is een offroad hardloop evenement waarbij niet direct het wedstrijdelement, maar het beleven van de omgeving en de route centraal staat. De prachtige omgeving van Maastricht met het heuvelachtige landschap leent zich uitstekend voor een dergelijk evenement.

Met de Thof marathon nog in onze benen waren we uitstekend voorbereid. Enkele van ons hebben nog snel even trailschoenen aangeschaft voor een betere grip op de beklimmingen en afdalingen.

Net voorbij Eindhoven maakten we onze eerste pauze en genoten we van de heerlijke koffie van Petra en de fantastische appeltaart van Angeli.

Om 13.00 kwamen we aan in de ENCI steen groeve in Maastricht. We moesten nog een soort haasten, want de start was om 14.00 en er waren 1200 deelnemers. Dus een drukte van belang bij de tasinname en de toiletten.

De mannen gingen voor de 32 km en de dames vonden 19 km glibberen, klimmen en klauteren wel genoeg. De weersomstandigheden waren super. Dit maakt het genieten makkelijker.

De route was geweldig. De omgeving was schitterend. De eerste kilometers waren erg druk met lopers dus moesten we wel eens even wachten. Maar tijd is bij een trailrun van ondergeschikt belang. Genieten heeft hier de hoogste prioriteit. Meedoen is belangrijker dan winnen.

HansJolanda

Na ongeveer 9 km kwam de eerste verzorgingspost. Dit is echt mooi. Het lijkt wel een lopend buffet. Er is van alles om de snelle energie, suikers en zouten weer aan te vullen. Sportdrank, water , cola, ontbijtkoek, wafels, chocola, zoutjes, borrelnootjes, het kan gewoon niet op. De Thof dames gingen vanaf dit punt rechtsaf en de Thof heren gingen links af de brug over. De 32 km route kreeg vanaf hier een extra lus van 13 km door het schitterende België om wederom weer bij de verzorgingspost (buffet) aan te komen.

De laatste 3 km ging door de steengroeve. Heel apart om hier te lopen. Normaal rijden hier alleen voortuigen met hele grote banden. Na 3 uur en 58 minuten kwam Hannsie binnen, 32 km klimmen, klauteren en afdalen maar vooral genieten. Een lekker duurloopje ter voorbereiding van de New York Marathon. Snel douchen en daarna hebben we heerlijk gedineerd in het centrum van Maastricht. Het was een fantastische dag. Zullen we volgend jaar met een volle bus gaan?

Ook nieuwsgierig geworden, kijk snel voor de foto's en uitslagen op: http://bearsports.nl/sint-pietersbear-trail

 

Sportieve groetjes,

Hans

 

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover:

 

 “DE DROPPING”

 

Spannend waar we dit jaar gedropt worden.

Donderdag 18 juni om 19.15 uur  vertrek vanaf de sporthal !!!

 

 

-  voor alle groepen

-  leuk om zoveel mogelijk in Thof-shirt te lopen

uiterlijk 22.15 uur (wanneer we goed lopen)  zijn we weer terug 

 

maandag, 09 februari 2015 11:03

Groet uit Schoorl Run

Afgelopen zondag waren een negental Thoffers afgereisd naar Schoorl, voor de Groet uit Schoorl Run. Voor veel Thoffers een zeer bekende loop.

De Groet uit Schoorl Run is een zeer goed georganiseerde en druk bezochte loop. Om 11.00 uur kan er gestart worden voor de 21.1 of 30 km. Een mooie loop door het schitterende duin- natuurgebied van Schoorl. In de middag werd hier het NK op de 10 km gelopen.

De deelnemende thoffers liepen alle de 30 km ter voorbereiding van de Marathon van Rotterdam. Door het lekkere zonnetje voelde het warm aan. Het was volop genieten van de omgeving, het heerlijke weer en natuurlijk het bezig zijn met onze favoriete sport HARDLOPEN.

Iedereen ging tevreden huiswaarts met een voldaan gevoel. We hebben het toch maar weer gedaan. Het was weer leuk. Het was weer gezellig. Het was weer Thof.

 

Uitslagen:

Philip v Dongen 2.30
Hans v Veen 2.40
Hans Vermeer 2.41
René Verkade 2.42
Jolanda Ammerlaan 2.46
Ellen Veldhoen 2.53
Frans Plieger 2.55
Marja Heijdra 3.08
Helma Vermeer 3.05 (28km)

maandag, 08 december 2014 00:00

Wie doet ermee ?

 

Maaslandloop 2015

De 7e editie van de Maaslandloop gaat van start op vrijdagmorgen 12 juni 2015. De finish is zaterdagmiddag 13 juni na circa 360 kilometer op het feestterrein van Sport en Spel.

De opbrengst van de Maaslandloop 2015 gaat naar een prachtig doel: "Het Vergeten Kind". Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die opgroeien in sobere opvangcentra. Vergeten kinderen met soms heftige geestelijke littekens die niet thuis in hun eigen bed kunnen slapen, omdat ze mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en dus niet gewoon kind kunnen zijn.

 Wie doet ermee?

Ik ben onder de Thoffers aan het inventariseren wie er mee willen doen aan de Maaslandloop 2015.

We zijn op zoek naar:

Teamcaptains: begeleid en coördineert het hele team eventueel bijgestaan door een 2e teamcaptain.
Chauffeurs: Rijdt met het busje met lopers en blijft ten alle tijde alert. Houd o.a. de veiligheid in de gaten.
BusBabe/Verzorger/Kaartlezer: Verzorgd de lopers en assisteert de chauffeur met kaartlezen
Fietsers: Begeleid de loper op de fiets en fietst in 2 dagen ongeveer 180 km met een gemiddelde snelheid van ca 11 km/uur.
Hardlopers: afhankelijk van het aantal lopers loopt ongeveer 35 km in 2 dagen in estafettevorm.

Het inschrijfgeld willen we via acties (lichtjesfeest, AH inpakactie, Mini Maaslandloop bij Scholen) of sponsoren bij elkaar sparen.

Leuk als we met 1 of 2 teams vanuit Thof mee kunnen doen aan de Maaslandloop 2015.

Geef je nu op door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (tot uiterlijk 23 november 2014)

Wanneer er vragen/opmerkingen zijn kan/mag je natuurlijk ook mailen of spreek me aan op de trainning.

Groetjes Hans Vermeer
Maaslandloop geeft kinderen hoop

zondag, 16 november 2014 20:00

Omdat het leuk is

Zondag 16 november was er de 2e Irado Cross bij AVW te Maassluis.

AVW had weer een schitterend parcours uitgezet. Dijk op dijk af, boomstammen, scherpe bochten, echt alles offroad. Het weer was fantastisch en het was weer fantastisch. Windstil met een heel klein beetje regen. Doordat het zaterdag flink geregend had, was het heerlijk modderen. Echte cross ingredienten !!

De Thoffers die geweest zijn hebben genoten. 

A.s. zaterdag 22 november kunnen we weer crossen bij Fortuna.De 3e RunningPoint Veldloop . Start om 13.00. Leuk als we met veel thoffers aan de start verschijnen. Gewoon omdat het leuk is.

Onderstaand de Thoffers die genoten hebben, met dank aan fotogaaf Carry Wilmink

Irado cross 2e Hanssie

Irado cross 2e Tamara

Irado cross 2e Ronald

Irado cross 2e Jolanda

Irado cross 2e Ineke

 

maandag, 11 maart 2013 09:15

AfsluitdijkRun 2013

Zeer zware 2e en laatste AfsluitdijkRun

Het werd zwaar was de voorspelling, nu het was zeer zwaar!

30.7 km lang tegenwind en dan niet zomaar wind, nee ijskoude snijdende harde windkracht 6, tussen de 10,8 – 13,8 m/s pal tegen. Uiteindelijk zijn rond de 200 deelnemers gestart in Den Oever. Ongeveer 15 mensen hebben de strijd moeten staken en na 3:27:00 uur kwam de laatste deelnemer over de finish.

Bovenstaand is citaat van de site www.afsluitdijkrun.nl en wij (René en Hans) waren erbij.

Om precies 13.00 klonk het startschot voor de run van ruim 30 km. Na het smalle stuk over de sluizen werden automatisch de groepjes gevormd. Hans (easy going) liep in een groep 5.45/km en René (over de top) koos voor een iets snellere groep van 5.30/km.

Met deze windkracht was een groepje vormen een must. Om en om op kop lopen. Hazen waren er niet. De eenlingen werden door de groepjes opgevreten (lees: ingehaald). Degene die het tempo niet konden vasthouden werden door de groep uitgespuugd (lees: vielen uit de groep). Zo hard is de AfsluitdijkRun 2013. Doordat er zo hard gewerkt moest worden ging de tijd razend snel en hebben we bijna niet van het lange stuk, met zijn mooie vergezichten, kunnen genieten.

Het was een goed georganiseerde loop. Route was goed aangegeven. Niemand is verkeerd gelopen. En na afloop een heerlijke pasta maaltijd. AfsluitdijkRun 2013 was super gaaf. Het was fantastisch.

Gr Hans en René.

img_8668   img_8672   
zondag, 16 december 2012 19:39

De day after…

….. de Meeuwen Makrelen loop.

Zoals jullie zien is er niet veel meer over van de herinnering aan de Meeuwen Makrelenloop. Toch was het weer fantastisch.

Gelijk bij binnen komst in de hal van Boeg BV kwam de gemoedelijke sfeer over je heen. We gaan met z’n allen een stukkie hardlopen. 8km heen en 8 km terug over het strand. Meer is het niet. Eenvoudiger en simpeler kan het niet. Startnummer van de vorige edities gebruiken, lichte warming up (10 sec met je handen in de hoogte) en knallen.

Ik wilde dit keer iets meer doen alleen maar een beetje easy going. Dus ik sluit me netjes aan bij Henry, Frans en Jaap.  Door de goede warming-up  kwamen we snel in een lekker tempo, aangevoerd door Henry.  Het tempo werd  4.50 per km. Met windkracht 6 tegen en alleen maar zand onder je voetzolen ( met mijn BMI zakte je ongeveer 5 cm het zand in) Hierdoor werd het niet een beetje meer dan easy going, maar gewoon flink werken. Henry had namelijk als doel gesteld om Paul de Koning in te gaan halen. Na 4.5km kon Paul inderdaad aansluiten bij onze groep. Omdat het doel was bereikt ging gelukkig het tempo ietsje omlaag. Alleen veranderde bij de zandmotor de ondergrond in mul zand. Hier zijn ze vergeten het zand vlak te maken. Dit werd echt werken. Wanneer komt het keerpunt?  Gelukkig na 8 km gingen we dezelfde weg terug. Windkracht 6 in de rug. Toch ging het tempo niet omhoog. Bijna alle energie was eruit. Beetje herstel lopen naar de finish. Paul nam afscheid (hij had wel easy going gedaan) en onze groep viel helaas uitelkaar.

Na afloop gezellig met z'n allen (Rob, John, Paul, Henry, Petra, Petra, Jaap ,Hans, Frans, Ron, Tamara en Ineke) aan de gebakken vis. Fantastisch !!!

Volgend jaar natuurlijk weer, want de Meeuwen Makrelen Loop gaat altijd door !!!

Gr Hans

maandag, 22 oktober 2012 07:32

Meeuwen Makrelen Loop

Hieronder de uitnodiging van de organisatie van de Meeuwen Makrelen Loop. Veel thoffers (die hebben deze uitnodiging over de mail ontvangen) doen hier ieder jaar aan mee. Leuk om hier weer met een grote groep heen te gaan.

 

Ik wilde afgelopen zomer al aan je schrijven, maar ik wist dat de stemming er nog niet in zou zitten. Zit je net aan je BBQ, komt er een of andere malloot je er aan herinneren dat het straks vroeg donker is en het weer slecht. Welnu, het weer van vandaag lijkt me geschikter. Vandaag zag ik mensen voor mijn deur langs richting duinen lopen. "Die zijn goed bezig", dacht ik nog vanachter het raam. Die zijn er nu al klaar voor, terwijl het nog 2 maanden duurt voor hij weer van start gaat: de 17e Meeuwen Makrelen Loop.

Wij zijn gek dat we het organiseren, maar jullie zijn nog gekker om mee te doen.

Haal je slaapzak uit de mottenballen, om middernacht 1 november gaat de inschrijving los. Ga voor je scherm liggen, neem brood en water mee in je slaapzak, want met 500 inschrijvingen is het VOL. Begin ook alvast die 8 euro te sparen of je hypotheek te verhogen of neem een krantenwijkje erbij, want je inschrijving is pas definitief als je betaald hebt. En ze zullen er weer zijn: makrelen, vers gebakken visje en een lekker soepje. Het slechte weer is ook weer besteld. Wat het weer gaat worden verklappen we nog niet, maar het beloofd wat moois te worden.

Mocht je te laat zijn, mail dan, want er zijn altijd afzeggingen en we zijn zo flexibel als ik weet niet wat.

Op onze site komt de link te staan naar het inschrijvingsformulier. Zet 1 november in je agenda!!!!!!

Verder nog wat? Ja, kom niet zeuren of het wel door gaat, want ons motto is: De Meeuwen Makrelenloop gaat ALTIJD door.

 

Wat : 17e Meeuwen Makrelen Loop

Wanneer : zaterdag 15 december 2012

Hoe laat : 12.30 uur

Uiterste finishtijd : 16.15 uur

Rugnummers afhalen : vanaf 10.30 uur, bij de start

Max. aantal deelnemers : 500!

Waar : Boeg Nautic, Hellingweg 180, 2583 DX Scheveningen

Afstand : 10 Engelse mijlen (16,09 km)

Wat krijg je : erwtensoep, versgebakken vis, je niet-blijvende herinnering (de onvermijdelijke makreel), spierpijn(?)

dinsdag, 02 oktober 2012 20:59

Starters na 4 weken Bijlage: Startersschema

Vanavond ben ik mee geweest met de starters/E-groep. Een fantastische ervaring. Vier weken zijn de starters nu onder weg. Na een rustige duurloop naar de vrachtwagen parkeerplaats, kregen 32 lopers een warming-up van Theo. Daarna werd de loopladder uitgerold. Een leuke en goede manier voor het trainen van de coördinatie. Daarna mochten we nog even met z'n allen touwtje springen. 

Toen begon het echte werk. 2 keer 10 min hardlopen met 3 min herstel d.m.v. heel even wandelen en een lichte hersteldribbel. Ik kreeg de "snelle groep" mee. Tempo 6.30/km. Best snel leek mij voor starters. Echter iedereen liep sneller. Geen probleem zolang je maar ontspannen loopt. Zorg dat je kan blijven praten. Enkele gingen toch echt te snel. Pas daarmee op. Snelheid is echt nog niet belangrijk. Een blessure heb je zo opgelopen. Er vanaf komen duurt vaak veel langer. Dat zou jammer zijn.

Na elkaar weer allemaal opgehaald te hebben liepen we in een rustig tempo terug naar de sporthal (cooling down).

Ik had ruim 6 kilometer op mijn teller staan. Wie had dat 4 weken geleden gedacht. Een geweldige prestatie van alle lopers, maar ook van trainer Theo die deze groep 2x per week training geeft.

Hou dit vol. Blijf lekker ontspannen lopen. Loop je eigen tempo. Zo hou je het plezier in het lopen. Easy going. Snelheid komt vanzelf.

Hans

Volgende trainingen


Bekijk het schema