zondag, 09 oktober 2016 09:59

De loopschoen van Kathy van der Kraan

Geschreven door

De loopschoen van Kathy van der Kraan

Dank voor de vorige loopschoen Conny!

Via mijn vriendin Stella Dekker, die bij de C loopt (toppertje hoor, die Stel!), ben ik zo’n vijf jaar terug bij Thof Running terecht gekomen. De woorden van Stella zitten nog in mijn hoofd, een leuke hardloopclub zonder druk of verwachtingen. En een club waar de gezelligheid belangrijk is. Precies wat ik zocht na een aantal jaren voor mij zelf te hebben gelopen.

Voor mij is lopen ontspanning en heerlijk om buiten mijn hoofd leeg te maken. Als je 10 jaar terug tegen mij had gezegd dat ik als vijftiger ooit hardloop evenementen als de Urban Trail in Rotterdam – door gebouwen, parkeergarages, de hoogte in, over bruggen over een afstand van 11 km – zou doen zou ik je waarschijnlijk voor gek hebben verklaard. Ook allerlei andere loopevenementen, zoals de 10 km Ladies Run, had ik niet voor mogelijk gehouden. En ongemerkt ga je dus binnen een club als Thof door de sfeer en gezelligheid steeds meer doen.

Maar eh…, niet te gek hè! Ik ben een recreatieve, happy D-loper. Al probeer ik zo min mogelijk weken of avonden te missen.

De tijd vinden is gelukkig geen probleem. De kids zijn de deur uit. Ik ben moeder (53) van drie zonen – James (33), Kevin (29) en Glenn (26). Die doen alle drie aan voetbal (in Maassluis) en tennis (in Maasland). Dankzij hen heb ik inmiddels ook drie leuke schoondochters, Annemarie van der Spek, Fleur van Gelderen en Kelly van der Spek. En natuurlijk 2 vrolijke kleinkinderen (Olivia 5 jaar, en Charlie 2 jaar).

De meesten zullen wel weten dat ik uit Engeland kom (daar is de foto ook genomen!). Ik ben geboren en getogen in Leicester, midden in de Midlands. Ik woonde er in een mooi dorpje aan de rand van de stad. Een soort Maasland. Als je de straat uitliep was je in de natuur, een groot gebied vol riviertjes, bossen en kilometerslange slingerwegen door een groen heuvellandschap.

Maar dat liet ik allemaal achter toen ik op vakantie mijn huidige man Marcel ontmoette. Hij woonde eerst nog een tijd in Engeland bij mij, maar later zijn we toch naar Nederland gegaan en in Maassluis gaan wonen.

Naast hardlopen heb ik bakken als hobby en heb ik een passie voor mode. Ik heb zo’n 15 jaar in modezaken als verkoopster gewerkt en dat erg leuk gevonden. Oh, en ik ben nog altijd supporter van Leicester City, de club uit mijn stad die dit jaar kampioen is geworden! Oké en een klein beetje fan van Feyenoord… ;-)

Ik hoop nog jaren met m’n gezellige groep bij Thof te kunnen lopen. Ik geef de loopschoen graag door aan Stella Dekker, die mij hier ooit deed belanden.

Gelezen: 916 keer Laatst aangepast op maandag, 31 oktober 2016 13:53

Volgende trainingen


Bekijk het schema