zondag, 19 juli 2015 18:40

De loopschoen van Nicole Vermeer

Geschreven door Nicole Vermeer

Roos, bedankt voor de Loopschoen. Ik heb met veel plezier oude loopschoenen gelezen, maar zelf een stukje voor de loopschoen schrijven is toch een ander verhaal.

Ik ben Nicole, 24 jaar en woon in Maasland. Met een vader (Jan Vermeer), oom (Hans Vermeer) en tante (Helma Vermeer) kon het haast niet anders dat ik ooit ook de hardloopschoenen aan zou trekken en mij aan zou gaan sluiten bij Thof. Zelf zag ik dit niet in, want hardlopen leek mij echt niet leuk en sowieso niets voor mij.

Nadat ik mijn studie Verpleegkunde had afgerond, had ik tijd over die ik graag wilde besteden aan meer bewegen / sporten. Met alleen dat voornemen was ik er natuurlijk nog niet. Wat kon ik gaan doen? De laatste jaren ging ik trouw één keer per week voor een groepsles (SH'BAM) naar de sportschool. De groepsles boden ze maar één keer per week aan en om het uit te breiden met fitnessen zag ik niet zo zitten. Het fitnessen zelf vond (vind) ik niet zo leuk en in mijn eentje zou ik het waarschijnlijk toch niet lang volhouden. En doordat ik onregelmatig werk is het niet gemakkelijk om mij in een groepssport te mengen. Bovendien wilde ik met het mooie weer graag naar buiten.

Ik ben uiteindelijk stiekem begonnen met hardlopen met behulp van de Start to Run lessen (Evy). In de hoop dat niemand mijn gestuntel zou zien, liep ik snel de polder in. Maar helaas niet snel genoeg, want ik werd tijdens een van de eerste keren 'betrapt' door mijn nichtje. En al snel wist heel mijn familie dat ik een poging had ondernomen om hard te lopen. Bij Thof zou er kort daarna een startersgroep beginnen, en ik kreeg ook meerdere keren te horen dat ik mij daar bij aan kon sluiten. In eerste instantie protesteerde ik nog wat, maar omdat ik niet kon zeggen dat het lopen met Evy een groot succes was en ik het sporten eigenlijk wel door wilde zetten heb ik mij toch aangemeld. En zo geschiedde... In april 2014 ben ik begonnen bij de startersgroep van Thof. En onder leiding van onder andere Theo en Tamara begon ik achterin de groep aan mijn hardloopcarrière. Ik vond het hardlopen nog steeds niet echt leuk, maar met de groep wel gezellig en zo hield ik het toch vol tot aan de Kadeloop.

Na de kadeloop (wat was ik hiervoor zenuwachtig) heb ik mij aangesloten bij de D-groep en nu een jaar later, gaat het hardlopen langzaamaan steeds wat beter en gemakkelijker. Ik ben het hardlopen zelfs gaan waarderen en vindt het nu leuk (meestal dan) om de hardloopschoenen aan te trekken. Ik loop met veel plezier met de gezellige D-groep mee en ik hoop dat ik dit nog een tijd vol te kunnen houden.

Ik wil de loopschoen doorgeven aan degene die ook in april 2014 begonnen is in de startersgroep bij Thof en elke week zeer trouw naar de trainingen komt vanuit Maasdijk: Conny van Dam.

Gelezen: 682 keer Laatst aangepast op zaterdag, 08 augustus 2015 20:16

Volgende trainingen


Bekijk het schema