zondag, 07 september 2014 19:09

De loopschoen van Jan Vermeer

Geschreven door Jan Vermeer

Geer bedankt voor de loopschoen. Nu de vakanties weer voorbij zijn en iedereen weer begonnen is werd ik aangesproken, ''Waar is je loopschoen?'' Ik zei nog: " in de kast" maar dit werd niet bedoeld. Ik moest toch echt een stukje gaan schrijven over mijn hardloopverleden. Ik ben in 2000 begonnen met hardlopen en nooit meer gestopt.

Ik zal eerst eens iets over mijzelf vertellen. Mijn naam is Jan Vermeer. Sinds mei behoor ik ook tot de mooie groep van 50 plussers. Getrouwd in 1988 met Hennie. Wij hebben samen 3 kinderen, Nicole van 23 die afgelopen april is begonnen in de startersgroep en nu in de D-groep loopt , Gea van 22 en Koen van 20.

Ik ben geboren op de plek waar nu de eettafel staat. Deze eettafel staat al weer een aantal jaar aan het Huis ter Lucht te Maasland. In het begin van ons huwelijk hebben wij ruim 10 jaar op een andere plek in het dorp gewoond, waarna wij de kans kregen om naar mijn ouderlijk huis te verhuizen. Ouderlijk huis tussen haakjes, want na mijn vertrek is het huis gesloopt en door het huidige vervangen.

Ik werk alweer ruim 17 jaar voor Ruitenburg accountants & adviseurs te Maassluis. Ruitenburg zal geen onbekende voor jullie zijn, want sinds een aantal jaar zijn ze sponsor van de Ruitenburgloop te Maassluis en de Golden Ten Loop te Delft. Vandaar dat ik tijdens die wedstrijden in het Ruitenburg shirt verschijn

Mijn sportieve carrière is niet zo groot. Van mijn 10e tot mijn 16e bij MVV '27 gespeeld. Op een blauwe maandag heb ik wel eens een uurtje hardgelopen, maar niet doorgezet.

In 2000 zeiden mijn broer Hans (nu trainer B-groep) en schoonzus Helma: ''Thof Running start weer met een beginnersgroep is dat niet wat voor jou?'' Eerst even tegen gesputterd, "ik haal het eind van de straat niet'', maar dat gaf allemaal niets, ik moest er aan geloven. Maar wat ik niet verwacht had is toch gebeurd, ik heb na een paar weken het eind van de straat gered en daarna wachtte de 6 km van Sport en Spel. Van de startersgroep naar de D-groep, waarna ik na een aantal maanden doorgestuurd ben naar de C-groep en vandaar naar de B-groep. In die jaren had de C-groep nog de 'nare' gewoonte om tijdens normale trainingen te trainen voor de halve marathon (trainingen van 2 uur was normaal). Ik ging de halve marathon lopen. De eerste halve marathon liep ik de laatste zaterdag voor kerst in Linschoten. Deze uitgelopen, waarna het hardloopvirus mij echt te pakken had.

In 2003 ben ik naar de marathon van Rotterdam wezen kijken, waar verschillende Thoffers meeliepen. Ik vond feestende mensen zo leuk bij de start, de doorkomst bij de 10 km en de finish op de Coolsingel. Ik dacht ik wil dat ook meemaken voor mijn 40ste verjaardag. Dus na een jaar trainen heb ik op 04-04-04 mijn eerste marathon gelopen, De start, de 10 kilometer en de finish was gaaf, alleen was ik het Kralingsebos vergeten, maar daar zijn we ook doorheen gekomen en ik heb hem gehaald. Hierna volgden nog 9 marathons, de meeste in Rotterdam. Een in Amsterdam en een in Eindhoven.

Dit jaar ben ik ook gezwicht voor de Maaslandloop. Ruitenburg ging ook meedoen aan de Maaslandloop, 360 km in estafette. Dus ik als hardloper moest er aan geloven. Maar dankzij de goede organisatie van het Maaslandloop comite en het organisatie talent van mijn collega's stonden wij 13 juni ook klaar om te starten en kwamen wij binnen de verwachte tijd binnen.

De volgende uitdaging wordt de marathon van Amsterdam op 19 oktober 2014.

Bij de kadeloop 2014 in Schipluiden heb ik mijn dochter gehaasd, waarbij o.a. Roos van Admiraal liep. Dus Roos de loopschoen is voor jouw, ik wens je veel loopplezier bij Thof.

Gelezen: 679 keer Laatst aangepast op maandag, 22 september 2014 21:04

Volgende trainingen


Bekijk het schema