maandag, 02 juni 2014 19:39

De loopschoen van Geer Jansen

Geschreven door Geer Jansen

Sandy hartelijk dank voor de loopschoen

Mijn naam is Gerard (zeg maar Geer )Jansen. Getrouwd in '87 met Anneke. We hebben 3 kinderen: Erik '90, Inge '92, Rianne '97 en een hond Woody uit 2010.

Mijn wieg stond aan de Kwakelweg nr 4, inderdaad daar waar je 's zomers van water wordt voorzien door broer Peet, (ook hardloper) die nog steeds in het ouderlijk huis woont .

Ik ben geboren op 13 mei '59 als 10e in een gezin van 15 kinderen. Dat dat een drukke boel was hoef ik natuurlijk niet uit te leggen.

Opgroeien aan "de Kwakel "betekent niet alleen veel buitenspelen, heerlijk de polder in,slootje springen en vissen, véél vissen en een eeuwig durende liefde voor de natuur, óók betekent dat door weer en wind naar het dorp naar school of sport. Voor de middelbare school in Vlaardingen moest zelfs 12,5 km worden gefietst.

M'n eerste centen verdiende ik bij tuinders in de buurt met tomaten plukken en bakkies papieren. De ouderen onder ons weten nog wel wat dat is. Nog steeds verdien ik mijn geld in de tuin en wel bij BM roses in de Oostgaag. Daar werk ik inmiddels 37!! jaar. Eén van de eigenaren is Ad v. Marrewijk , ook geen onbekende bij Thof

Achter het huis hadden we behalve loslopende konijnen ook een voetbalveldje , het huis was het ene doel de konijnenschuur het andere,waar mijn liefde voor die prachtige sport is ontstaan. Lid geworden op m'n 10e van MVV'27 en nu nog steeds lid. Er is een moment geweest dat we met 7 personen uit ons gezin voetbalden bij MVV. Als ik niet van die beroerde knieën had zou ik nu waarschijnlijk nog steeds wekelijks voetballen.

In de zomerstop van de voetbal liep ik vaak voor mezelf een rondje Duifpolder of dorp om m'n conditie een beetje op peil te houden. Of we gingen hardlopen in het Elsenburgerbos in Rijswijk waar je elke dinsdagavond 5 of 10km kon lopen.

Om wat meer regelmaat in het lopen te krijgen ben ik begin jaren 90 3 jaar lid geweest van AVW in Maassluis, maar toen daar het plezier in lopen langzaam verdween,heb ik mijn schoenen weer opgeborgen. Wél een paar halve marathons gelopen die tijd, waaronder 4x de Westland halve.

Maar ja dan wordt je wat ouder en wil je toch weer iets aan sport gaan doen.
Nadat er steeds meer op me werd ingepraat door diverse Thoffers die zeiden dat het er bij "ons" zo gemoedelijk en gezellig aan toe gaat heb ik in september 2012 de stoute schoenen aangedaan en ben begonnen bij de starters groep. Ik moet zeggen: ze hebben gelijk gehad. Nu, bijna 2 jaar later,probeer ik me te handhaven in de B groep.

En toen kwam daar ineens opnieuw de Westlandhalvemarathon. 21 jaar en 2 maanden nadat ik mijn laatste halve liep. Symbolischer kon bijna niet. Wát een uitdaging. Dus méér trainen, méér wedstrijden en langere afstanden lopen. Gezellig op zondag met de roze brigade op stap.

Wát een feest was het 25 mei. Veel familie en bekenden langs de kant, veel Thoffers op het parcours en natuurlijk lekker weer. Het lopen zelf viel best wel tegen, want na ongeveer 13 km stond er al een mannetje met een hamer op me te wachten. De stiekem gehoopte 1.55 werd niet gehaald. Uiteindelijk gefinisht in 2.00.33. Had ik te weinig getraind, gedronken of gegeten? Of...... kan ik me dan toch beter bij de 10 á 15 km houden?? Hoewel, in die 33 sec ligt misschien nog wel een uitdaging........????

Ik geef de loopschoen door aan de man die inmiddels alweer 10 marathons heeft gelopen: goede vriend Jan Vermeer.

Gelezen: 646 keer Laatst aangepast op donderdag, 19 juni 2014 17:01

Volgende trainingen


Bekijk het schema