dinsdag, 25 maart 2014 08:20

De loopschoen van Tamara Kleijwegt

Geschreven door

De loopschoen van Tamara Kleijwegt

Bedankt Jaap, voor de loopschoen!

Mijn naam is Tamara Kleijwegt (39 jaar) getrouwd met Arie Kleijwegt en trotse moeder van twee kinderen, Sebastiaan en Milou. Ik ben met heel veel plezier lid van Thof sinds 2008.

Mijn wieg stond in Maassluis waar ik ook ben opgegroeid. Ben dus een import Maaslandse. Ik kom uit een sportieve familie. Hardlopen, korfbal en wielrennen sloeg bij ons thuis de klok. Mijn drie broers en ik hebben allemaal op korfbal gezeten bij CKC in Maassluis. Mijn ouders gingen op een gegeven moment ook atletiek training geven bij AVW en toen was de stap voor mij naar de atletiek ook een logische. Dat logische ging eraf tijdens mijn middelbare schooltijd. Ik had allerlei bijbaantjes, ging uit en toegegeven ook weinig interesse in sporten. Toen ik ging werken bij de politie, ben ik weer voor mezelf gaan lopen. Met een team van de politie heb ik twee keer de Roparun gelopen. Naast mijn werk ben ik gaan studeren om uiteindelijk toch ander werk te gaan vinden. Begin 2000 heb ik de politie vaarwel gezegd en ben ik bij de gemeente De Lier gaan werken dat later is opgegaan in de gemeente Westland. Daar werk ik nu nog steeds als jongerenconsulent. Ik begeleid jongeren die tijdelijk niet terug naar school of werk kunnen met alles weer op de rit krijgen en het liefst weer aan de slag .

Na een aantal jaar lopen voor mezelf, leek het mij gezelliger om in clubverband te lopen en ben ik weer gaan lopen bij AVW. Bij AVW leerde ik Arie kennen en de rest is geschiedenis. AVW is ook een gezellige en leuke vereniging. Echter omdat we in de Heemraad gingen wonen, twee keer vallen vanaf de sporthal, was het toch wel erg gemakkelijk om bij Thof te gaan lopen en AVW vaarwel te zeggen. Na een wat onwennig begin, heb ik hier nooit spijt van gehad. Inmiddels heb ik bij Thof heel veel leuke evenementen meegemaakt en niet te vergeten inmiddels 3 marathons (alle drie in Rotterdam) gelopen. In mei hoop ik de Westland Marathon hieraan toe te voegen.
Het leukste aan Thof is de diversiteit. Van fietsen op de Mont Ventoux naar Hessel op Terschelling, van het trainingsweekend naar zwemmen in de Vliet tijdens de Thof triathlon. En niet te vergeten de zondagochtend groep, vooral als we ergens koffie met gebak doen! Ongetwijfeld vergeet ik er nog wel een paar. Het belangrijkste voor mij is nog geen eens het hardlopen (tijd van een wedstrijdje ben ik vaak snel weer vergeten en hou ik niet bij) maar met name de gezelligheid, de humor en de vriendschappen die Thof voor mij belangrijk maakt.

Per 8 april start ik als een van de trainers die de beginnersgroep gaat begeleiden naar de 5 kilometer van de Kadeloop in Schipluiden. Daar heb ik erg veel zin in.

De loopschoen geef ik door aan Sandy van der Burgh. Over een paar weken maakt zij haar debuut op de marathon in Rotterdam. Ik vind het leuk dat Sandy met Ellen en Tineke deze uitdaging is aangegaan. Ik ben erg benieuwd naar haar belevenissen tijdens de Rotterdam marathon!

Gelezen: 750 keer Laatst aangepast op vrijdag, 04 april 2014 09:00

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema