donderdag, 16 januari 2014 21:12

De Loopschoen van Jaap van den Akker

Geschreven door

Hans van Veen bedankt voor het doorgeven van de loopschoen, het was voor mij best wel een verrassing maar nu kom ik toch ook in het rijtje van illustere Thof leden te staan.

Ik ben Jaap van den Akker, van het bouwjaar 1958, ben getrouwd met Mirjam en vader van Suzanne (25), Simone (23), Christian (21) en Irene (20) en wonen aan de Westgaag in Maasdijk.

Vanaf mijn geboorte ben ik Maaslander maar door een gemeentelijke herindeling ben ik helaas Maasdijker geworden. Ik ben opgegroeid met Transport en ben daar nog altijd op diverse fronten werkzaam in.

Mijn sportcarrière bestond uit voetballen wat ik tot mijn 34e heb gedaan in een vriendenelftal en ben daarna een beetje gaan tennissen en schaatsen maar de meeste tijd ging toch zitten en mijn grootste sport het vak Tran-Sport.

Door mijn vrienden Ad van Marrewijk en Henk Kroes ben ik in het najaar van 2006 met de startersgroep van Thof begonnen onder de bezielende leiding van Paul en Lex.

Het hoogtepunt was dat we aan het eind van de cursus 5 km aan een stuk hebben hadden gelopen. Uiteindelijk met een groepje vanuit de startersgroep lid geworden van Thof en bij de D begonnen, we werden wel erg fanatiek ook op zondag werd er regelmatig gelopen.

Het virus was toegeslagen en ook door groepsdruk werden de eerste wedstrijdjes gelopen met als hoogtepunt de 10 km in Maassluis, en altijd maar weer door die bekende groepsdruk moest er ook een halve marathon worden gelopen dat hebben we met de hele groep toen in Linschoten gedaan. Helaas zijn er toen een hoop van het startersgroepje afgehaakt, zelf ben ik wel door blijven lopen. Op een laatste donderdag van de maand avond met paar biertjes op, bezweken om de hele marathon te gaan lopen maar helaas de eerste keer ben ik uit gestapt. Gelukkig heb ik hem daarna nog 3 X uitgelopen, maar het blijft een takke-eind lopen.

Ook met het sociale gebeuren is het bij Thof goed vertoeven en met de weekendjes, uitjes en loopjes met als hoogtepunten Trainingsweekend ,Maaslandloop en Ventoux heb ik met veel plezier gedaan. Daarnaast nog de uitjes er omheen weekendje Berenloop, Melick e.d. ben ik ook graag van de partij. Na een paar jaar in de B lopen ben ik sinds pas overgestapt naar de A en met de zondagmorgen groep onder leiding van Matti lopen we langere afstanden als aanloop voor diverse halve marathons en voor sommige hele marathons, ook plegen we regelmatig ergens een bezoekje (Appeltaart bij Dinie, Oliebollen en port bij Matti enz.)

Met deze geef ik de loopschoen graag door aan mijn hardloopmaatje Tamara Kleijwegt, met haar inspiratie en doorzettingsvermogen gaat dit zeker lukken.

Gelezen: 821 keer Laatst aangepast op vrijdag, 17 januari 2014 07:58

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema