donderdag, 09 januari 2014 15:00

De loopschoen van Hans van Veen

Geschreven door PR
Bedankt voor het doorgeven van de loopschoen Matti!

Mijn naam is Hans van Veen (48), Ik ben getrouwd met Sandra en ben vader van drie jongens; Jasper (15), Daan (13) en Jens (13). Sinds 2007 wonen we in Maasland. Ik werk bij de RET in Rotterdam als teamleider ICT. Als voetballiefhebber ben ik vaak bij Excelsior-Maassluis te vinden als toeschouwer/supporter en grensrechter.

In 2002 zijn we uit Den Bosch verhuisd naar Maassluis, waar ik de achterbuurman van Matti Paping werd. Ik was toen lid van de Commandeur in Maasland met mijn huidige buurman Erik. Nadat ik was gestopt met roken kon ik met serveren mijn schoenen bijna niet meer zien dus was actie dringend gewenst. In mijn jonge jaren had ik al regelmatig lange afstanden gelopen, dus toen Jacqueline Nell vroeg of Erik en ik te porren waren voor een beginnerscursus bij Thof was ik snel om.

Gestart in september 2004 o.l.v. Paul en Lex was de beginnerscursus een groot succes. Vervolgens begonnen in de B-groep en hier altijd gebleven. Vanaf het begin samen met Freek Wierda gelopen en de eerste wedstrijdjes meegepakt. Na een paar jaar halve marathons werd ik onder de deskundige lelding (en met het schema) van Hendrik van Vliet klaargestoomd voor mijn eerste marathon in Rotterdam in 2008. Het werd een behoorlijke martelgang, kon een paar dagen niet meer lopen, maar was uiteraard zeer blij met de prestatie. Eén marathon is geen marathon, dus verder gegaan met trainen en uiteindelijk 5 x Rotterdam gelopen en 1 x New York. New York was extra leuk omdat het tegelijkertijd ook een reünie was (25 jaar) met twee vrienden uit militaire dienst.

Jaarlijks loop ik altijd een paar leuke wedstrijdjes met veel verschillende Thoffers. Dit jaar train ik wat minder met Thof want ik ben na de zomer begonnen met basketball in Maassluis. Geen marathon op het programma dit jaar, maar wel een paar halve marathons (o.a. Schoorl) en de estafette marathon in Rotterdam.

Het leuke van Thof is dat niets moet, maar het toch altijd een stok achter deur is om van de bank te komen. Daarnast worden er altijd leuke evenementen georganiseerd.

Graag geef ik de loopschoen door aan een fitte vijftiger die de laatste jaren alleen maar sneller is gaan lopen: zet hem op Jaap van de Akker!

Gelezen: 662 keer Laatst aangepast op vrijdag, 31 januari 2014 16:30

Volgende trainingen


Bekijk het schema