maandag, 25 november 2013 19:01

De Loopschoen van Matti Paping

Geschreven door

Bedankt Dinie voor het doorgeven van de Loopschoen. Echt leuk een bijdrage voor mijn Maaslandse hardloopcluppie te mogen maken!

Mijn naam is Matti Paping,woonachtig in Maassluis, getrouwd,vader van twee heerlijke kinderen. Mijn beroep is kwaliteitsinspecteur groente en fruit. Behalve het hardlopen coordineer ik het scheidsrechtergebeuren bij Excelsior M.

 

 

Sedert 13 jaar ben ik lid van Thofrunning na vele jaren bij de scheidsrechtersvereniging uit Vlaardingen mijn conditie op peil gehouden te hebben.Lopen in de Maaslandse polders leek me ook wel leuk.Thof was reeds een wereldberoemde vereniging in de nabije omgeving dus de keus was toen snel gemaakt!

Ik ben 25 jaar (landelijk) voetbalscheidsrechter geweest.Op het moment dat het team van mijn jongste zoon een jeugdleider nodig had vond ik het fluiten welletjes.Bovendien was het lopen van (halve) marathons ook errrug leuk.

Trainingsmaatjes daagden je indertijd uit: Joh Mat "loop ff leuk Linschoten mee" en "Als je Linschoten gelopen hebt kan je bij de halve van Maassluis niet achterblijven." En voor je het wist liep je een keer of vier een halve marathon per jaar.

Zoals Dinie in haar Loopschoen beschreven heeft waren de marathonreizen inderdaad heroisch en supergezellig. Het meest herinner ik me wel die van Barcelona 2007 en de kletsnatte marathon van Istanbul in 2009(?).De avonden voorafgaand aan de marathon dronken we een biertje(teveel)alsof dit de normaalste zaak van de wereld was. Op een enkeling na had dan ook niemand last van een kater of zoiets dergelijks op de wedstrijddag.Zo heb ik in de afgelopen jaren zeven marathons gelopen.

Best leuk lijkt het me met de "oude garde "weer eens een trainingsloopje te maken! Dit lopend of desnoods als begeleider op de fiets..Is wel een basis voor een gezellige middag Thuur, Wout, Carola, Frans, Jacq, Martin,Sal, Rob, Nico enz.,enz. Vinden jullie niet?

De Loopschoen geef ik door aan een topatleet die de eerste kilometers altijd zijn ongenoegen over het nationale arbiterkorps kenbaar moet maken als Ajax weer eens verloren heeft: Hans van Veen! Hans zet hem op!!

Gelezen: 672 keer Laatst aangepast op vrijdag, 06 december 2013 20:42

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema