maandag, 10 juni 2013 13:01

De loopschoen van Mike Rattink

Geschreven door Mike
Je zit al jaren op de bank en je vraagt je af wat zal ik eens aan beweging gaan doen? Het is zomer 2012 en dan zie je dat ze bij Thof een beginnerscursus gaan geven. Mijn oudste dochter Tanya moest ook weer eens gaan sporten dus met haar de afspraak gemaakt om samen de beginnerscursus te gaan doen. Zo begonnen we in september als beginner en werden we door Theo welkom geheten in de sporthalkantine.
Na de uitleg gingen we naar buiten om in een lichte dribbel richting MVV’27 te gaan. Op de hoek van de Werve dacht ik waar ben ik aan begonnen, mijn Nike air begonnen al zeer te doen en mijn hartslag was nu al hoog. Bij MVV’27 aangekomen dacht ik we zijn klaar maar daar begonnen we met oefeningen om de spiertjes los te maken. Alle stoppen sloegen door bij mij maar ik dacht we gaan door. Na een aantal weken en het kopen van een paar goede loopschoenen ging het al beter en begon ik het leuk te vinden. De gekke oefeningen voor de romphouding waren gelukkig in het donker en het lopen in de paardenbak naast de padvinderij was ook niet om aan te zien met al die lichtgevende hesjes. Gelukkig heeft niemand gebeld om ons op te laten halen. Aan het einde van de cursus hebben we meegedaan in Etten-Leur gezellig een dagje met alle andere Thoflopers met de bus naar Etten-Leur. Dit was voor mij een aparte ervaring om mijn eerste wedstrijd te lopen.
In januari heb ik mij opgegeven als lid en ben in de D groep gaan lopen en zo vlogen de kilometers voorbij en als ik nu een keer op de dinsdag of donderdag niet kan ben ik niet blij. Door mijn enthousiasme is mijn vrouw ook begonnen met de beginnerscursus afgelopen maart. Door de afwisselende trainingen en de aanmoedigingen van de trainers blijf je gemotiveerd. Wellicht mag ik over een paar jaar met de maaslandloop meedoen al moet ik eerst nog wel wat oefenen voor ik dat kan.
De loopschoen geef ik door aan Henry van Willigen wellicht kan hij ook weer een leuk verhaal vertellen als gevorderde loper.
Gelezen: 821 keer Laatst aangepast op maandag, 17 juni 2013 12:08

Volgende trainingen


Bekijk het schema