maandag, 20 mei 2013 12:11

De loopschoen van Cora Ammerlaan

Geschreven door Cora

Hallo Thoffers,

Tijdens de wintersport las ik dat ik door Helma vereerd was met de loopschoen.  Altijd leuk om te lezen,  maar om hem zelf te schrijven is toch weer een ander verhaal. Eind april kreeg ik van Hans een stille hint of ik het niet vergeten was. Nee, niet vergeten maar gewoon voor me uitgeschoven.  Dus op deze regenachtige pinksterdag  ga ik er toch maar voor zitten.

Ik ben Cora Ammerlaan. Bijna 47 jaar geleden geboren in de Duifpolder.  Al ruim 20 jaar getrouwd met John, die sinds 2 jaar ook bij Thof loopt. Wij zijn dus ook een zogenaamd Thof-stel. Dus eigenlijk twee rubrieken in een. Wij hebben twee zoons.  Bart van 18, die sinds afgelopen zomer op kamers zit in Velp vanwege zijn studie en Thijs van 15 die in Delft op het CLD zit. Ik werk 4 dagen in de week bij de Rabobank in Delft.  We hebben 11 jaar in dorp gewoond en sinds 10 jaar wonen we in de Kwakelweg. Met grote regelmaat lopen we dus een trainingsrondje langs eigen huis.

Ongeveer 5 jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen met hardlopen volgens een schema dat ik van internet geplukt had.  Na een poosje lukte het me om in 1 keer een rondje duifpolder te lopen, zonder aan de zuurstof te moeten.  “Als dat je lukt, dan kan je ook met Thof meelopen”, zei Helma. Dus heb ik op een gegeven moment de stoute hardloopschoenen aangetrokken en ben naar Thof gegaan.  En dat is heel goed bevallen, want ik ben er nog steeds. Met name de sfeer en gezelligheid vind ik heel leuk.

Ooit toen ik begon had ik nog wel de illusie om eens een keer de Middendelflandloop te gaan doen. Een paar jaar geleden stond de waterpost bij ons voor de deur. In dat korte stukje tussen de duifpolder en het fietspad kwamen de halve marathonlopers 3 keer voorbij. Heel leuk om te kijken. Dat leek me het ultieme doel! Ondertussen ben ik er wel achter dat ik daar niet voor in de wieg gelegd ben.  Een illusie armer, maar daar heb ik me zonder problemen allang bij neergelegd. Ik loop nog steeds met veel plezier in de D-groep en heb het daar prima naar m’n zin. 

Het mooie aan hardlopen is, dat je er niemand voor nodig hebt. Je kan het doen als het jouw uitkomt. Je doet je schoenen aan en weg ben je. Lopen in een groep is heel gezellig, maar gelukkig vind ik het ook niet erg om alleen te lopen.

Dit jaar ga ik voor de derde keer mee als fietser met de Maaslandloop. Als er iets gezellig is, dan is dat het wel!  De eerste keer flink veel regen, de tweede keer stevig tegenwind van Wageningen tot aan Den Briel, dus dit jaar hebben we vast heel mooi fiets- en loopweer! Ondanks dat je na afloop niet meer weet hoe je moet zitten en je het liefst je fiets op marktplaats zou zetten, is het ontzettend leuk om te doen.  Ook de acties voor het sponsorgeld van de Maaslandloop zijn vaak heel gezellig. Soms is het wel een beetje druk, maar dat mag de pret niet drukken. Daarnaast bemoei ik me sinds een paar jaar samen met Angeli en Therry ook met de organisatie van de Groene Oase Loop.   Al met al is Thof voor mij dus meer dan alleen maar hardlopen.

In de D-groep zitten ook een aantal mensen, die doorgestroomd zijn uit de startersgroep van vorig jaar. Ik vind het leuk om de schoen aan een van hen door te geven. Misschien wordt je niet blij van mij, maar ik wil de schoen graag doorgeven aan Mike Rattink.  Veel succes, Mike!

Gelezen: 675 keer Laatst aangepast op zondag, 09 juni 2013 12:50

Volgende trainingen


Bekijk het schema