zondag, 19 februari 2012 13:53

Hans Vermeer

Geschreven door
Hans Vermeer Staat best leuk zo'n Thof shirt, kopen dus :)

Hallo Thoffers,

Beste een leuke rubriek om te lezen "de loopschoen", maar als je de loopschoen dan uiteindelijk toch een keer krijgt, schrik je er toch een beetje van. Dank je wel Lyzette. Nu 8 weken later (veel te laat natuurlijk) ben ik van de schrik bekomen en daar is ie dan eindelijk.

Ik ben Hans Vermeer en loop al ruim 15 jaar bij Thof. Daardoor ben ik voor de meeste geen vreemde meer. Soms draag ik dan ook nog eens een opvallend fel geel jack.

Ik ben geboren op Huis ter Lucht 2 te Maasland en met een pauze van ca 8 jaar, de buurman van (trainer) Nico in de Werve te zijn geweest (best leuk), woon ik alweer vele jaren op Huis ter Lucht 2b te Maasland (mijn geboorte grond dus).

Ik ben getrouwd met Helma en samen hebben we 3 kinderen. Gertjan, Patrick en Emma. De jongens zitten op voetbal bij MVV en Emma speelt korfbal bij ODO. Sinds kort doet Gertjan ook een beetje hardlopen. "Daar word ik fit van", zegt hij. Hoe makkelijk kan het zijn. Meer hoef je niet uit te leggen. Het gevoel is nu al goed.

Hardlopen vind ik heerlijk om te doen. Heerlijk in je eigen tempo (vooral niet te hard), door de mooie polders van Maasland lopen. Een duurloopje van 30km zonder auto's op je pad met een zeer afwisselend landschap is hier gewoon mogelijk. Maasland en omgeving is zo mooi.

De eerste jaren bij Thof liep ik alleen op dinsdag en donderdag mee. Geen wedstrijden, niets voor mij. Totdat ik een keer de halve van Maassluis had gelopen. Dat was leuk. Na een aantal halve gedaan te hebben was de stap naar de hele marathon de volgende. Nu 12 marathons verder is hardlopen een "part of mine life" geworden. De volgende marathon wordt de marathon van Antwerpen op 22 april 2012.

maaslandloop20201020011


In 2006 heb ik de Roparun gelopen. Een hardloopestafette van 520 km met maximaal 8 lopers. De laatste jaren loop ik met heel veel plezier de Maaslandloop. Een hardloopestafette van 360 km met maximaal 12 lopers. Veel laagdrempeliger dus, echt een aanrader voor iedereen. Vreselijk leuk om te doen. Ook hier heb ik wel eens in een fel geel pak gelopen.

De laatste jaren doe ik ook aan triathlons. Net even iets meer dan alleen je benen gebruiken en heel leuk om te doen. Drie disciplines trainen, onderhouden en in een wedstrijd gelijkmatig tot uitvoer brengen. Paar jaar geleden met de Thof-triathlon (1/8 triahtlon) begonnen en verleden jaar heb ik de Olympische afstand gedaan. Echt super leuk! Dit jaar staat de halve van Almere in mijn agenda. Op 8 september 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen. Heb er nu al zin in.


Nu nog het laatste en lastigste van de loopschoen. Aan wie geef je hem door? Na een simpel kop of munt spelletje gaat de volgende loopschoen naar de kersverse en vooral trotse tante: Carline Verkade.

Groetjes Hans

Gelezen: 688 keer Laatst aangepast op woensdag, 29 augustus 2012 10:13

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema