zondag, 18 december 2011 12:41

Lyzette van der Marel

Geschreven door Lyzette van der Marel

Hallo Thoffers!

Hier mijn loopschoen, gekregen van Frans: Ik heb met veel plezier zijn stukje gelezen en vind het geweldig dat hij na zijn ziek-zijn, 3 jaar geleden, weer helemaal terug is! Leuk ook dat hij de loopschoen heeft doorgegeven aan mij. Hij weet vast niet dat ik niet zo goed ben in stukjes schrijven. Maar ik zal mijn best doen!

Goed hier mijn loopschoen dus:

Ik ben Lyzette van der Marel, 39 jaar geleden geboren in Maasland en hier altijd gewoond ( oa. dus als overbuurmeisje van Frans).

Ik ben getrouwd met Almer en samen hebben wij 3 zoons (Stan- 13 jaar, Lars- 10 jaar en Bram-7jaar). Zij voetballen alle drie bij MVV'27, dus daar ben ik regelmatig langs de lijn te vinden.

Twee dagen in de week werk ik als verpleegkundige op de dagbehandeling oncologie in het Reinier de Graaf Gasthuis. Hier werk ik al 21 jaar en nog steeds met heel veel plezier.

In mijn 'sportcarrière' heb ik veel sporten uitgeoefend, maar hardlopen was toch favoriet. Mijn grote wens was altijd om een halve marathon te lopen.

Sinds 2004 ben ik lid van Thof en daar heb ik nog nooit spijt van gehad. Geweldig, altijd gezellig, leuke contacten met medelopers. Lopen lijkt bijzaak, gezelligheid staat voorop! Maar dan worden er ondertussen toch heel wat kilometers weggelopen!!! Gaaf om toch steeds weer je grenzen te verleggen en dan thuis te komen en te denken: Yes! Toch maar weer gedaan!

Ik ben begonnen in de beginnersgroep van 2004 en daarna doorgestroomd naar de D-groep onder leiding van Bertus. Ik heb een paar maanden onder zijn bezielende leiding gelopen, tot die laatste dramatische training. ( Zo af en toe gaan mijn gedachten weer naar die vreselijke avond waar we als Thoffers zo vreselijk machteloos waren!) Het was een vreselijke ervaring, maar zeker tóen bleek wat Thoffers dan voor elkaar betekenen en eigenlijk één grote 'familie' zijn.

Vanuit de D-groep langzaamaan doorgestroomd naar de C-groep en daar hard verder getraind.

In 2007 dan toch eindelijk een halve marathon gelopen: Linschoten. Geweldig!!!

Apeldoorn (18km), halve marathon Midden-Delfland, en Mappa Mondo (Den Helder-Maastricht) volgden.

Daarna...1 ½ jaar geblesseerd geweest! Balen! Gelukkig niet het contact verloren met Thof door deel uit te maken van verschillende commissies (Oase-commissie en de evenementen- commissie) en als navigator/ verzorgster mee te gaan met de Maaslandloop. En natuurlijk gewoon mee geweest met het trainingsweekend waar ik samen met Linda het 'culinaire' gedeelte heb verzorgd.

Tegenwoordig loop ik weer lekker mee met de C-groep (afgelopen juni zelfs weer als loper met de Maaslandloop) en hoop ik in de toekomst weer een halve marathon te kunnen lopen of mijn tijd op een 10 km wedstrijd te verbeteren! Wie weet......?

De volgende loopschoen geef ik graag aan:

Hans Vermeer, mijn mede-commissielid en super haas op de 10 km. (succes Hans!)

Sportieve groet en tot bij de volgende training!

Lyzette

Gelezen: 606 keer Laatst aangepast op woensdag, 29 augustus 2012 10:13

Volgende trainingen


Bekijk het schema