dinsdag, 12 juli 2011 09:38

Margreet Wiltenburg

Geschreven door Margreet Wiltenburg

Bedankt Ronald voor de loopschoen. Thérèse heb ik nog om kunnen praten om haar loopschoen niet aan mij te geven maar een andere liefhebber te zoeken. Nu krijg ik hem dus alsnog…..

Mijn naam is Margreet Wiltenburg. Ik ben 46 jaar. Geboren in Maasland en nooit ergens anders gewoond. Tegenwoordig woon ik aan de Doelstraat samen met mijn man Kurt Jan en 2 kinderen (Reinout van twaalf en Jelmer van elf). Die houden allebei veel van voetbal en vinden het heel leuk dat we zo dicht bij MVV’27 wonen. Ik ben werkzaam bij de Gemeente Vlaardingen op de afdeling Financiën. Tot mijn 27ste heb ik gekorfbald bij ODO en daarna bijna niet meer aan sport gedaan.

Vier jaar geleden stond ik bij de prestatieloop van sport en spel te kijken en ik vond dat zo leuk om te zien dat ik ook wilde gaan lopen. Vriendin Thérèse bood zich aan om mee te doen. Eerst een paar mooie hardloopschoenen gekocht. Mijn omgeving had er een hard hoofd in dat dit een succes zou worden. Volgens mijn man zouden de schoenen binnen 2 maanden de kast ingaan en er nooit meer uitkomen, en een van onze buurvrouwen dacht dat het een tijdelijke bevlieging van Thérèse en mij zou zijn. Maar niets is minder waar.

Eerst netjes het Thof-startersschema gevolgd. Nee, zo’n mooie garmin om de tijd bij te houden hadden we toen nog niet. Ons hardloophorloge was gewoon een keukenwekkertje van € 1. En oh, wat hadden we het soms zwaar onderweg. Maar we zetten door en wat waren we trots toen we voor het eerst een rondje Kwakelweg haalden zonder maar een keer te wandelen. Intussen werd mij regelmatig gevraagd om bij Thof te komen lopen. Ruim drie jaar geleden toch maar eens geen proberen bij de D-groep. Dat ging prima. Het tempo was geen probleem. De laatste tijd probeer ik bij de C groep te lopen. Bij deze groep ligt het tempo een stuk hoger dan de D. Soms moet ik onderweg echt afzien, maar als de sporthal weer in zicht komt is daar toch altijd weer een voldaan gevoel.

Af en toe doe ik mee aan een prestatieloop in Maasland en omgeving. Zelfs op vakantie in Florida aan een 5k race meegedaan. Dat was een heel leuke ervaring om tussen allemaal Amerikanen te lopen. Vorig jaar ook de tien kilometer in Etten Leur gelopen en ik hoop dit jaar zeker weer mee te gaan.

Elke zondag loop ik met een groepje een leuk rondje in de omgeving van Maasland. We gaan een stukje uitdaging niet uit de weg en Ron v. L. komt soms met een wild plan. Zo zijn we al een keer naar Op Hodenpijl gelopen en na de koffie met gebak weer terug naar Maasland gerend. De bestemming van enkele weken terug was de Markt in Delft. Terug hebben we toen wel de bus genomen.

Ik geef de loopschoen door aan Janneke van Leeuwen. Samen hebben we al heel wat loopjes gedaan. Zij kan heel goed kletsen onder het lopen. Nu mag ze laten zien dat ze ook kan schrijven. Janneke zet hem op!

Gelezen: 763 keer Laatst aangepast op vrijdag, 19 augustus 2011 17:48

Volgende trainingen


Bekijk het schema