zondag, 05 juni 2011 17:22

Ronald Rijnsburger

Geschreven door Ronald Rijnsburger

Bedankt voor de loopschoen Thérèse. Heb ik eindelijk iets tastbaars want meestal zie ik jouw schoenen in de verte verdwijnen tijdens een wedstrijdloop. Ze loopt zo makkelijk die meid, je zou denken dat ze uit Hinde-lopen komt in plaats van Maasland.

Ik ben 47 jaar geleden geboren in Leiderdorp en al op vroege leeftijd met mijn ouders mee naar Maassluis gekomen. Ik heb ik mijn jeugd zowel in Maassluis als Maasland gewoond. Op dit moment woon ik in Maassluis met mijn vrouw Yvonne, zelfde leeftijd, en Davey onze zoon van 13 jaar. We wonen in de Dallenbuurt.

Sportief is het gezin zeker wel want voetballen, tennissen en hardlopen worden door het gezin beoefend.

Davey doet aan tennis en voetbal (waar hij keept voor Excelsior-M). Ikzelf doe aan tennis en hardlopen.

Thofrunning is voor mij de derde Maaslandse vereninging na tennisclub TVM (tot mijn 14e jaar) en voetbalclub MVV’27 (tot mijn 29e jaar) waar ik de echte Maaslandse gezelligheid tegenkom.

Ik ben verleden jaar als zomergast bij Thofrunning begonnen om mijn conditie op peil te houden voor mijn andere (nu beïndigde) hobby als voetbal scheidsrechter. Ik ben daarna blijven hangen bij deze gezellige club lopers en loopsters. Dus nieuwe zomergast weet waar je aan begint want je gaat blijven!

Lopen doe ik in de C-groep met de gezellige meiden en nette heren onder leiding van Adri Kalkman en Frans Plieger. Adri is op haar sterkst als ze rechtdoor kan gaan. Ik raad jullie dus gewoon de strandloop aan! Met Frans kan je alle kanten op: bos, weg, heide . Heide doet me weer denken aan Etten-Leur waar hij onze tophaas was voor de halve marathon van Etten-Leur.

Ik ben benieuwd wie dit jaar gaat hazen in Etten-Leur: Adri of Frans?

Etten-Leur kan je als Thof-loper gewoon niet overslaan. De gezelligheid van het begin (de trainingen) tot het slotfeest na Etten-Leur zijn gewoon uniek.

Ik raad deze loop dan ook aan bij een ieder, ook de beginnende lopers.

Looptijden staan zo gepland dat je iedereen, welke afstand dan ook, kan aanmoedigen. Vanaf 5 km, dus ….doen!

Na Etten-Leur traint de C-groep door voor Rotterdam 2012 verwacht ik.

Ik wil alle lopers en loopsters nog veel loopplezier toewensen bij Thofrunning.

Dit geldt zeker voor hen die a.s. vrijdag en zaterdag de Maaslandloop volbrengen.

Ik geef de loopschoen door aan mijn oud-klasgenootje Margreet Witzenburg.

Gelezen: 682 keer Laatst aangepast op woensdag, 03 augustus 2011 07:04

Volgende trainingen


Bekijk het schema