zondag, 15 mei 2011 14:43

Thérèse Vreugdenhil

Geschreven door Therese Vreugendhil

Krijg ik ineens de loopschoen van mijn haas...bedankt haas!

Zo'n 10 jaar geleden ben ik met mijn man Arie Vreugdenhil in Maasland komen wonen.

Hij komt oorspronkelijk uit Honselersdijk en ik uit Schiedam dus het dorp Maasland er zo tussen in leek ons wel iets en bevalt ons prima. Samen hebben wij twee jongens, Sjors van 10 en Luuk van 8, beide veel te vinden op het voetbalveld van MVV-27.

Ongeveer vier jaar geleden ben ik samen met mijn vriendin Margreet Wiltenburg begonnen met hardlopen. Nou,ja hardlopen...één minuut rennen en twee minuten uithijgen. O, wat waren we trotsdat we het vanaf de Doelstraat tot aan de brug bij de pont aan de Kwakelweg konden volhouden.. Met een grote glimlach op zijn gezicht kreeg ik een paar mooie hardloopschoenen van mijn man in de hoop dat ik mijn paard zou verkopen, maar helaas voor hem heb ik dat tot op heden nog niet gedaan.
Margreet is als eerste lid geworden van Thof. Ik had niet zoveel tijd om regelmatig te lopenvanwege mijn andere grote hobby.

Met Sport en spel 2008 heb ik mijn eerste 6 km gelopen, maar wilde net als Henriëtte Wierda ook weleens de 10 km lopen. Alleen trainen is niet mijn ding en omdat ik zoveel gezellige verhalen hoorde over Thof ben ik in januari 2009 toch lid ben geworden. Even in de D-groep bij Jan-Henk gelopen en toen naar de C waar ik het nog steeds erg naar mijn zin heb.

Vorig jaar heb ik met Stella mijn eerst 10 km gelopen bij de Lady's Run in Maassluis en daarna nog een keer met Jan-Henk op Sport en Spel die mij daar zo hard heeft laten lopen dat ik een mooie tijd heb neergezet. In augustus stelde een groepje C-loper's voor om te gaan trainen voor de halve marathon in Etten- Leur. Dat trainen vond ik wel leuk maar een halve lopen dat zag ik mijzelf nog niet doen. Onder leiding van Frans Plieger hebben we een aantal zondagen hard getraind en heb ik uiteindelijk toch mijn eerste halve binnen de twee uur gelopen. Geweldig vond ik dat zo te lopen met de groep.

Zoals ik al schreef heb ik naast het hardlopen nog een hobby: mijn paarden. Al van jongs af aan ben ik te vinden op een vereniging in Schiedam. Dressuur is aan mij niet besteed maar springen vind ik geweldig. Nu rij ik geen wedstrijden meer vanwege de risico's, maar wel spring ik nog elke week in de springles.

 Nu mag ik de loopschoen doorgeven ;-) en ik geef hem aan Ronald Rijnsburger

Gelezen: 1151 keer Laatst aangepast op maandag, 06 juni 2011 09:29

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema