dinsdag, 22 maart 2011 22:12

Jan Henk de Vast

Geschreven door Jan henk de Vast

jan_henk_de_vast.jpgDank je wel Freek, een mooi stuk geschreven (tijd geleden) alleen jammer, dat je mij aanwees voor de volgende Loopschoen. Ik heb geprobeerd om er onderuit te komen, maar telkens weer als ik ging trainen stonden Matti of Ron mij op te wachten. Daar kreeg ik te horen "waar blijft je Loopschoen".

Zo laat mogelijk op de training komen, achteraan in de groep lopen, niets hielp. Dus bij deze mijn Loopschoen, dan kan ik weer rustig naar de training.........

 

Ik ben Jan Henk de Vast geboren in Delft alweer 51 jaar geleden. Een paar weken in de couveuse gelegen en daarna naar Maasland gebracht. Jarenlang aan de 's Herenstraat 39 gewoond (boven het postkantoor, wie weet dit nog??). Mijn eerste stulpje was aan de Burgerweg bij de familie Poot boven de Paardenwinkel (inmiddels Mister Ed). In 1988 verhuisd naar de Werve, getrouwd met Lonneke en heb 2 kinderen.

Ik ben op dit moment werkzaam bij de gemeente Maassluis als sporthalbeheerder.

Vroeger gekorfbald bij ODO en zaalvoetbal gespeeld bij MVV'27. Na zelf actief gesport te hebben heb ik mij daarna toegelegd op het trainerschap bij de korfbal. Mooie ervaring bij clubs uit Maassluis, Rotterdam, Hellevoetsluis, Dordrecht, Maasland en De Lier. Intussen om zelf de conditie op peil te houden ben ik gaan hardlopen. Toen er in Maasland een hardloopgroep was gestart heb ik mij daar ook bij aangesloten. Het trainerschap bij de korfbal aan de wilgen gehangen en steeds fanatieker gaan lopen. De 5 km en de 10 km zijn mijn favoriete afstanden. Heel af en toe een halve marathon gelopen en 2x de Rotterdamse marathon. Na mijn laatste marathon in 2008 heb ik gezegd NOOIT MEER!!! Ik probeer mij hieraan te houden, maar als ik de verhalen in januari weer hoor denk ik weleens: zal ik toch nog een keer...............Dus mensen help mij hieraan herinneren als ik het idee krijg om weer eens aan een marathon mee te doen. De laatste jaren ben ik actief trainer geworden binnen Thof. Heb bijna alle loopgroepen weleens onder mijn hoede gehad. Op dit moment ben ik trainer van de D-groep op dinsdag. De D-groep is een leuke groep er lopen op een trainingsavond zo'n 10 tot 30 mensen. Soms wat nieuwe gezichten. De groep past zich wel zo aan dat de nieuwelingen zich zo kunnen aansluiten. Het leuke om deze groep te begeleiden is om de lopers enthousiast te maken en te houden. De groep motiveren  zodat zij harder lopen, dan dat zij zelf voor mogelijk hadden gehouden. Ik hoop dat ik dit nog een aantal jaren mag doen.

Sportieve groet Jan Henk.

 

De volgende loopschoen gaat naar Thérèse Vreugdenhil uit de C-groep. Sport & Spel 2010 was ik haar haas en eindigde zij bij de 1e drie dames met een nieuw PR onder de 50 minuten.

 

 

jan_henk_de_vast.jpg
Gelezen: 750 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 20:30

Volgende trainingen


Bekijk het schema