donderdag, 06 januari 2011 18:00

Freek Wierda

Geschreven door Freek Wierda
Ik voelde hem al aankomen die loopschoen…..bedankt Bart ;-) Je dacht natuurlijk, als hij moet schrijven kan hij niet trainen……. Ik ben geboren in Delft in.......

het uitmuntende bouwjaar 1969. Na met mijn ouders de eerste jaren wat omzwerving gemaakt te hebben, ben ik rond mijn 7de in Maasland beland. Werk sinds 1991 bij Océ Nederland waar ik me met de service op grootformaat kleurenprinters (plotters) bezighoud. Best handig als je af en toe eens een spandoek of vlag voor de vereniging kan printen.

Toen ik in Maasland kwam wonen, ben ik al snel lid geworden van korfbalvereniging ODO. Hier is de grondleggging geweest van het sportbloed dat door mijn aderen stroomt. Vele jaren ben ik meerdere keren per week op het veld of in de sporthal te vinden geweest. Wedstrijden, trainen, fluiten, coachen ik heb het altijd met veel plezier gedaan. En vergeet ook het sociale aspect niet. Meerdere mensen waarmee ik in die tijd gespeeld of getraind heb, kom ik nu bij Thof ook weer tegen. Zo heb ik in de junioren al enkele jaren trainen gehad van Jan Henk de Vast, wel grappig dat je die bij Thof dan weer als trainer tegenkomt. Zoals bij de korfbal wel vaker gebeurt, ben ik daar ook mijn uiteindelijke vrouw Henriëtte tegen het lijf gelopen. Inmiddels hebben we samen twee dochters (Daphne en Merel) en een zoon (Martijn), die alle drie ook lekker sportief bezig zijn. Ook Henriëtte is inmiddels al weer enkele jaren Thof lid, met kleine kinderen betekent dit dat we de dinsdag en donderdag altijd even moeten plannen.

Nadat ik met korfballen gestopt was, heb ik enkele jaren diverse sporten gedaan waaronder fitness, wielrennen, schaatsen, mountainbiken en ook een beetje hardlopen. Dat hardlopen zat eigenlijk geen regelmaat in, ben vaak laat thuis uit mijn werk of dan was het weer te slecht weer, ik had wel een beetje een stok achter de deur nodig.

Toen in 2004 Martijn geboren werd, kwam Maaslands hardlopende kraamverzorgster Paula van der Vaart bij ons over de vloer. Die vertelde dat Thof weer met een beginnersgroep ging starten. Ik heb me diezelfde avond nog opgegeven. Sinds die tijd heb ik toch niet veel trainingen meer gemist. Ik vind Thof ook buiten het hardlopen een super vereniging, lekker ontspannen een beetje hardlopen, maar ook zaken zoals afgelopen jaar de MontVenthof en natuurlijk de Maaslandloop, zaken om nooit te vergeten.

Naast hardlopen blijft mountainbiken één van mijn grootste passies, ben dan ook bijna iedere zondagmorgen om 09.30 uur bij de sporthal te vinden om samen met nog een paar verslaafden door ons wekelijks portie modder te crossen. Zeker de combinatie van hardlopen en mtb’en in de vorm van een offroad run-bike-run of een offroad triathlon vind ik echt een uitdaging. Samen met Bart Makkinga heb ik al menig wedstrijdje uitgevochten. Zou leuk zijn als hier in de toekomst nog meer Thofleden aan mee zouden doen. Zie je dit niet zitten dan ga je gewoon eerst nog een tijdje in de leer bij de man die van mij de loopschoen krijgt….mijn “trainer for life”…… Jan Henk de Vast.

Groeten Freek Wierda

Gelezen: 729 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 20:30

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema