zondag, 31 oktober 2010 07:13

Cindy de Haas.

Geschreven door Cindy de Haas

In een notendop

Paula, mijn dank is groot voor deze loopschoen-eer. Hierbij mijn verhaaltje over wie ik ben en wat ik zoal doe.

Er was eens…

Rennen Ik loop vanaf m’n 15e hard en ben zo’n 13 jaar heerlijk recreatief lid van Thof. Ondanks dat hardlopen niet mijn grootste hobby is, heb ik wel het idee dat het goed is voor (the shape of) my body. Daarnaast vind ik het bij Thof erg gezellig, ook de nevenactiviteiten. Op 7 november 2010 ga ik mijn debuut op hardloopgebied maken: de marathon in The Big Apple met Rijnmond marathon reizen. De trainingen… ze kostten veel tijd, zijn ook eigenlijk best weleens behoorlijk afzien, maar wat een adrenaline en voldoening als het me is gelukt om 30 kilometer te rennen! Vanuit die kick en saamhorigheid tijdens het lopen, ga ik dan ook de uitdaging aan om 42,195 km af te leggen.

Nog meer sporten

Enorm leuk om te doen, vind ik fietsen. Afgelopen maart kocht ik een 2de hands racefiets om daarmee met een groep Thoffers in het Pinksterweekend de Mont Ventoux te fietsen, prachtig! Ook gezellige weekendjes weg naar Beesd om daar ‘met de meiden’ mee te doen aan de vrouwentriatlon, staat op m’n favorietenlijstje. Lekker ‘raggen’ op de mountainbike is ook aan mij besteed. Ik zal dat weer op gaan pakken na de marathon.

Verder nog…

paardrijden, wandelen en af en toe een balsport (tennis, golf, softbal). En niet te vergeten: skiën, minimaal jaarlijks, het liefste nog een keertje extra. Ik heb een duikbrevet, maar ondanks dat ik ‘een vis’ ben, ben ik liever toch aan wal in plaats van diep in zee.

Andere tijdbesteding

Naast sporten, geniet ik ondermeer van koken (superleuk en lekker om te doen!), acteren (mediation-demonstraties of rollenspellen), een dagje strand/ aan het water of bos, het lezen van een tijdschrift of boek, creatief bezig zijn: schilderijen of beelden maken, tekenen.

Ook zet ik mij met plezier in voor goede doelen, waaronder de Maaslandloop of het mede organiseren van het Thof jubileumfeest. Ooit zal ik de tijd nemen of maken om een muziekinstrument te leren bespelen en roeien: lijkt me ook heerlijk om te leren en te doen.

Oost, west, thuis best

Ik ben geboren en getogen in Maasland. Vanaf m’n 21ste woon ik met plezier in Maassluis. Al 15 jaar in dezelfde woning. Inmiddels kijk ik om mij heen naar een ander huis met wat meer ruimte, waar ik een grote, lange eettafel in kwijt kan, met een tuin aan de zonnekant en een ruime berging. Zeer waarschijnlijk blijf ik in de bekende en voor mij vertrouwde stad aan de Waterweg ‘hangen’.

Werken

Sinds 2008 verdien ik m’n centjes als ZZP-er (mediation en interim-management). Ik maak van de gelegenheid gebruik om ’n beetje reclame te maken: zie www.bureauchallenge.nl. Het leuke van zelfstandige zijn, vind ik de veelzijdigheid van zaken waarmee ik bezig ben, het telkens op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en het contact met zeer uiteenlopende mensen. Daarnaast is de vrijheid super!

Love

Daar kan ik kort over zijn: op dit moment ben ik niet verliefd en geniet ik van mijn vrije leven. Kindje(s) heb ik niet en ze zijn ook (nog) niet op komst. Wie volgt? Hier eindigt mijn sprookje.

En de volgende loopschoen gaat naar …

een enthousiaste man, triatleet en initiator van de Maaslandloop:

Bart Makkinga.

Veel suc6!

Gelezen: 744 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 20:26

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema