zondag, 29 augustus 2010 08:41

Gonnie de Raadt

Geschreven door Gonnie de Raadt

Nee he, kom ik thuis van een gezellig weekje strandzesdaagse wacht me een leuke verrassing van Gary.

Ik moet er nu toch ook echt aan geloven DE LOOPSCHOEN.

Thanks Gary!

Geboren 52 jaar geleden in Maasland op de Commandeurskade en nooit meer weggegaan uit dit geweldige dorp.

Al sinds mijn negentiende ben ik “kleuterjuf”. Dit heet nu groepsleerkracht. En echt ik geniet daar nog iedere dag van. Begonnen in Maassluis en daarna, toen ik zelf kinderen had, bij de peuters in het Trefpunt, later psz de Harlekijn en tenslotte op de Chr. Basisschool Klimop waar ik nu nog zit na de fusie, De Groene Oase dus.

Getrouwd met Jeroen die mij aan het hardlopen heeft gekregen. We hebben 3 dochters waarvan er nog 2 thuiswonen. Zij zijn sportief actief bij Odo. En ook zij lopen weleens hard. Met een van de meiden de 10 km in Rotterdam gelopen. Echt gaaf. Zij liep voor een cijfer voor een vak op school. 56 min was een 8, prachtig toch!

Verder kent mijn hardloopcarriere dieptepunten, maar gelukkig ook hoogtepunten. Genoten heb ik van de trainingen op zondagmorgen met Rene Warnaar en Frans Plieger. In een prachtige omgeving lekker bikkelen en dan heerlijk ergens koffie drinken, een broodmaaltijd of een pannenkoek eten. De gezelligheid stond voorop en Rene wist je altijd goed te motiveren en te stimuleren.

Ook helemaal geweldig is de Dam tot Damloop 16 km met alleen maar muziek en feest langs de kant van de weg. Over de keren dat ik als bagger loop of uitstap tijdens een halve marathon zullen we het maar niet hebben. Je geniet dan extra als je wel lekker loopt.

Mijn laatste sportieve activiteit was de strand 6-daagse. 150 km wandelen van Hoek van Holland naar Den Helder. Daar heb ik het hardlopen even voor stopgezet, want je moet daar ook best voor trainen. Heel veel wandelen dus, in behoorlijk tempo. Kost heel veel tijd maar wel heel relax om te doen.

Maar Gary heeft het goed onthouden nu moet ik het hardlopen weer oppakken. Ik kom dus na de vakantie weer bij de groep, want in m’n eentje maak ik absoluut geen tempo. En ik moet zeggen dat je na een rondje hardlopen meer voldaan bent dan na 3 uur wandelen.

Jullie begrijpen wel dat ik de loopschoen doorgeef aan Paula van der Vaart. Mijn slaapmaatje tijdens de strand 6-daagse. 

Gelezen: 897 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 20:32

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema