vrijdag, 18 juni 2010 19:09

Lisette van den Akker

Geschreven door Lisette van den Akker

Is dat schrikken, krijg ik zo maar de loopschoen in mijn schoot geworpen! Of ik maar even een stukje wilde schrijven voor op de Thof-site. Bedankt Caroline!  

Ik ben 41 jaar en woon mijn hele leven in Maasland. Ik ben getrouwd met Arie van den Akker en wij hebben drie dochters Anne van 18, Eva van 16 en Lotte van 12 jaar.

Ik werk 20 uur per week als woonbegeleider met dementerende ouderen bij het kleinschalig woonproject van Zorgcombinatie Nieuwe Maas de Adriaan Pauw in Vlaardingen. Heb het hier heel erg naar mijn zin. Ik heb na diverse banen eindelijk mijn stekkie gevonden.

Kleinschalig wonen wil zeggen dat ik voor de 6 bewoners van mijn groep probeer zoveel mogelijk een thuissituatie te creëren, door o.a. te koken met en voor de bewoners.

Mijn man Arie loopt al heel wat jaren bij Thof in de B-groep. Mij kon het nooit echt boeien dat hardlopen, had het wel een paar keer geprobeerd maar toch weer snel afgehaakt. Tot ik op een gegeven moment de sportschool waar ik al jaren heen ging zat was en ik zag dat Thof met een startersgroep begon. Dat was september 2008 geloof ik. Met veel plezier samen met mijn dochter Anne de startersgroep doorlopen. Ik zal nooit vergeten dat ik voor de eerste keer 3 minuten moest rennen en dacht dat ik er in zou blijven (Anne deed het fluitend natuurlijk ….). Maar toch onvoorstelbaar hoe snel je die conditie op bouwt.

Een paar maanden lekker meegelopen in de D-groep en toen moest ik stoppen vanwege een blessure. Het lukte me daarna niet meer om weer aansluiting te vinden bij de D. Maar wat schetste mijn verbazing, Thof begint in september 2009 een herintredersgroep! De het lopen in de D-groep bevalt mij prima.

Ben er inmiddels ook wel achter dat ik die stok achter de deur nodig heb van de trainingen op dinsdag en/of donderdag of het lopen met de zondagochtendgroep. Alleen lopen is niet helemaal mijn ding.

Om de loopschoen nog maar een poosje in de D-groep te houden geef ik hem door aan Gary McLoughlin.

Gelezen: 717 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 20:38

Volgende trainingen


Bekijk het schema