vrijdag, 05 februari 2010 10:16

Gerard Kerkhof

Geschreven door Gerard Kerhof
Daisy bedankt voor de loopschoen, dit gaat mij veel tijd en hoofdbrekens kosten, met de mond lukt het meestal wel maar een stukje schrijven dat is andere koek.

Ik ben Gerard Kerkhof in het begin van de jaren 60 in Maassluis geboren, inmiddels al 20 jaar woonachtig in Maasland met Petra en Teun en Huub.

Tja, dat ik hardloop dat is wel bekend en volgens mij al een jaar of 13 bij THOF.

Verder werk ik bij Verboon Maasland als uitvoerder aan verschillende projecten als riolerings, bestrating en inrichtingswerken.

Maar wat doet Gerard nog meer, nou dat echte survivalen heb ik al enige tijd achter me gelaten. Vroeger toen ik nog jong en wild was, was ik lid van een landelijke scouting groep. Met die mensen hebben Petra en ik leuke aktiviteiten gedaan als” survival of the fittest” in de Ardennen, branding kanoën, impro rafting ( met binnenbanden een snelstromende rivier afvaren) kanotocht in Zweden en Noorwegen, Langlaufen in Zwitserland en Frankrijk (uiteraard met tent) en meer van dat soort aktiviteiten. Maar ja je wordt ouwer en niet gauwer en met de kinderen erbij ga je toch wat andere dingen doen.

Zo gaan we ’s winters al een paar jaar naar Zweden om te daar de lange latten onder te doen, ik bedoel dan natuurlijk langlaufen. In het dorpje Tyngsjö huren we een huisje en vandaar trekken we door de omgeving op langlauf ski’s, sneeuwschoen, op de schaats of gewoon lopend afhankelijk van het weer. Ook daar dooit het in de winter wel eens, of is er wat minder sneeuw. Nu de jongens wat groter (en sterker) worden wordt het steeds leuker en de tochten langer en spannender.

Op natuurijs mag ik graag een rondje over de vlieten schaatsen, ik ben jaren lid van de trainingsgroep van MIJV geweest dus de basis is goed zal ik maar zeggen. Als er natuurijs is probeer ik zo snel mogelijk op de vlieten wat kilometers te maken en aangezien er in het grondwerk weinig te doen is als het vriest heb ik daar meestal wel tijd voor. Na een dag op drie protesteert de rug niet meer zo en gaat het weer echt lekker, zeker als je tegen wind naar “Schouw” kunt schaatsen. Voor de ijsclub houd ik zo nu en dan de ijsbaan bij door ’s avonds te vegen en deze winter heb ik geprobeerd op de vlieten een spoortje te ploegen. Helaas was het ijs te snel weer weg , het was bijna dik genoeg om de Westland Marathon op natuurijs te organiseren.

Bij goed weer gaan we vanuit huis regelmatig tochten lopen die ik van internet haal en op de GPS zet, je komt hiermee op heel verrassende plaatsen. Kijk maar eens op: www.gpstracks.nl met te downloaden wandel, fiets, kano , ATB en motorroutes.

En zo komen we het motorrijden, waar ik regelmatig mee bezig ben. Samen met Petra heb ik 2 Moto Guzzi’s een solo motor en een motor met zijspan. Naast regelmatig ritjes in de omgeving gaan we er ook mee op vakantie, met de kinderen blijven dan een beetje in de buurt, en van Petra mag ook nog een weekje met een maat wat verder weg. Vorig jaar zijn we in de Alpen geweest, dit jaar zit ik te denken aan de” Margrietroute” in Denemarken, deze route van ik dacht 3500 km volgt de kustlijn van Denemarken inclusief een aantal eilanden. Verder staat met de motor de Maaslandloop als begeleider op de planning en rijdt ik met het zijspan 2 keer met gehandicapten een dag een rondje, dit is erg dankbaar werk.

Nou dat was het wel zo’n beetje, en jullie hoeven ook niet alles te weten.

Zelf ben ik erg nieuwsgierig wat Henriëtte Wierda doet naast het hardlopen. 

Gelezen: 658 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 20:45

Volgende trainingen


Bekijk het schema