dinsdag, 13 oktober 2009 13:45

Nicolette Wagenaar

Geschreven door Nicolette Wagenaar

Zit ik lekker uitgebreid de loopschoen van vriendin Stella te lezen, eindigt ze tot mijn grote schrik met het geven van de loopschoen aan mij……………

Dat wordt zwoegen, maar ik ga mijn best doen (Matti zit me nl. ook al lekker achter de broek en dat is maar goed ook)

Ik ben op 4 februari 1956 geboren in Hasselt (Overijssel) als Nicolette Malcorps, in een gezin met twee meiden. Heb op het platteland een heerlijke onbezorgde jeugd gehad, waarbij mijn ouders ons een grote belangstelling voor de natuur hebben bijgebracht. Ik was vaak bij een vriendin op de boerderij te vinden en ik kan me herinneren dat we veel koude winters hadden, waarbij veel geschaatst werd. Heb in Zwolle op de Thorbecke scholengemeenschap gezeten en heb daar na 5 jaar de HAVO wel gehaald, maar ik vond leren vreselijk. Zag elk vogeltje vliegen en zat altijd met mijn gedachten ergens anders. Mijn vader zei uiteindelijk; maakt niet uit wàt je gaat doen, als je je boterham maar kunt verdienen en zelfstandig leert te zijn.

Nu, dat heeft hij geweten: ben vervolgens met 18 jaar als een groen, verlegen meisje van het platteland op kamers in Utrecht gaan wonen en heb er in korte tijd de secretaresse-opleiding bij Schoevers gedaan, waarna ik eindelijk kon gaan werken en niet meer met mijn neus in de boeken hoefde! Het was ook nog een beroep bleek later, mij op het lijf geschreven: heb eerst als medisch secretaresse gewerkt en na 12 jaar heb ik de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. In Utrecht heb ik een gouden tijd gehad, hard gewerkt, maar me verder volop uitgeleefd: leuke wandelvakanties gemaakt, veel gesport: tennissen, schaatsen (ja: zelfs marathons, waarbij ik bij de zomertrainingen een vreselijke hekel had aan het onderdeel hardlopen…. kroop nl. veel liever op de racefiets) en verder daarnaast óók veel gefeest!

Mijn “liefdesleven” verliep derhalve ook enigszins onstuimig, maar op mijn 35e kwam ik Wenno (Wagenaar) tegen en inmiddels zijn we 16 jaar gelukkig getrouwd. Wenno woonde in Maassluis (ik indertijd in de Bilt) en was sinds 1 ½ jaar weduwnaar en vader van Sophie van 5 jaar en Lisa van 3 jaar. Laat nou al heel snel de vonk overslaan! Blijkt hij ook nog veearts te zijn, met eveneens dus een grote liefde voor de natuur en schaatsen. Na een wat onwennige periode met een weekeinde-relatie mèt twee lieve meisjes erbij, ben ik binnen het jaar naar Maassluis verhuisd, waarbij ik mijn baan heb opgezegd. Want zo maar ineens moeder worden van twee kinderen van inmiddels 4 en 6 jaar en dat allemaal in een wildvreemde omgeving vond ik al een baan op zich. Daarna is alles in een sneltreinvaart gegaan: getrouwd in 1993, Max geboren in 1994 en Annemijn in 1995.

Inmiddels zijn de kinderen groot, ben ik weer 3 dagen aan het werk in het Reinier de Graaf Gasthuis en heb weer meer tijd voor sporten en mijn hobby’s tuinieren, lezen, wandelen met de hond en paardrijden.

Vorig jaar september kwamen Stella en Janneke naar me toe om me over te halen om te gaan hardlopen. Ik hardlopen? Ben je mal? Maar ze bleven maar aanhouden en uiteindelijk ben ik meegegaan naar de startersgroep en wat was dàt gezellig en wat hàdden we een stimulerende groep en niet te vergeten de trainers!

In het voorjaar helaas een langdurige achillespeesblessure opgelopen en net toen ik hersteld was begon de zomervakantie en brak ik een teen……….. Wat schetst mijn verbazing: precies op het moment dat ik het nodig had startte Thof met de herintrederscursus. Geweldig, en opnieuw is het weer prima en gezellig.

A.s. dinsdag gaan we, na 6 weken, al weer rondje Kwakel lopen! Verder lopen we ook met een aantal van de dinsdag op zondagochtend om 10.00 uur, dus wie aan wil haken is van harte welkom.

Nu, ik hoop dat ik hiermee een tipje van de sluier van mezelf heb kunnen oplichten en ik geef de loopschoen door aan Therry Hanemaaijer, met bewondering voor haar doorzettingsvermogen! Therry: succes met het schrijven van de “loopschoen” en ik hoop over drie weken weer bij de D-groep aan te kunnen haken! 

Gelezen: 902 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 20:53

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema