zondag, 16 augustus 2009 16:37

Wout Verkade

Geschreven door Wout Verkade

Thoffers:De "Loopschoen " is ongekend populair binnen Thofrunning.De redaktie hoeft maar te kikken of de volgende is alweer in ons bezit.

Waar we in vroegere tijden weken moesten wachten hebben we nu binnen een paar weken een schoenenwinkel (als het ware).

Voor jullie de "Loopschoen "van een Thoffer van de eerste orde : Wout Verkade.

Bedankt Edwin, de loopschoen zat er na 14 jaar wel een keer aan te komen. Mijn naam is dus Wout Verkade (verre familie van de koekjes en chocolaatjes) Mijn verhaal begint in Schiebroek gemeente Rotterdam waar ik in 1954 werd geboren. Ik was het 5e hummeltje in een reeks van 6.

Al vrij snel verhuisde we naar Maassluis en ik ging als kleutertje naar het Damschooltje (gesloopt) en daarna naar het basis onderwijs de Koningin Wilhelmina school (gesloopt) waar ik ooit geprobeerd hebt om mijn zwemdiploma te halen maar wat de meeste van ons weten is, dat dit te hoog gegrepen was.

Als ventje van 9 a 10 jaar zat ik, ja echt waar op een wandelsportvereniging Advendo.

Na de basisschool, jawel samen met Niek Lievaart hebben we de Caland LTS (gesloopt) geterroriseerd. Ik volgde een opleiding in de elektrotechniek en als elektrotechnicus is dat nog steeds mijn baan. Ik doe het onderhoud e.d. voor “the Greenery”. Tijdens mijn opleiding op de LTS begon ook mijn “sportcarrière” Op sportdagen op de LTS wat veruit mijn favoriete bezigheid was wilde ik absoluut de atletiek in maar ja al mijn maatjes kozen voor de voetbal en er volgde zo`n periode van 12 jaar voetbal bij Excelsior M.

Toen kwam Gerdien (molendochter van de Bruijn aan de Dijkmolen en mijn huidige echtgenote ) in beeld en we trouwden op 11-11-77 en werd ook het voetbal verplaatst naar MVV' 27. Ik woon nu al weer 32 jaar in Maasland waarvan 8 jaar in de Doelstraat en 24 jaar in de Baanderheer, en hebben 3 kinderen Sanne(26), Wolter(22) en Carline(19).

Bij MVV werd mijn voetbalcarrière in 1991 abrupt afgebroken door een gecompliceerde beenbreuk en later ook nog eens een voetbreuk.

Een jaartje later vervolgde ik het sporten bij de Commandeur (tennis)om weer eens een leuk balletje te slaan wat vervolgens weer een zware hernia opleverde.

Na heel veel rust begon het hardlopen in vizier te komen en bij navraag bij de neuroloog kon dit eigenlijk wel. Ik ben een half jaartje na de oprichting van Thof running (dus zo`n beetje 14 jaar) met Wim Heijblom begonnen, en onder de bezielende begeleiding van Michel de Maat en Ruud Muuren het hardloopvirus opgelopen. Mijn eerste halve marathon was van Biesheuvel in 1997 in een voor mij mooie debuuttijd van 1.42.En de eerste marathon debuut in 1998 Rotterdam in 3.31. Ik heb tot nu toe 16 marathons gelopen waaronder, Florence, Rome, Barcelona, Istanbul, 2x New York en 10 x Rotterdam en hoop er in november Terschelling aan toe te voegen samen met mijn loopmaatje Thuur. Mijn beste tijd is 3.19 maar blijf nog altijd een beetje hoop houden op een ietsje snellere tijd.

Voor het overige is het natuurlijk hartstikke gaaf om alles mee te maken zoals alle jaren de trainingsweekenden, vele Veluwelopen, Alpe d`Huez(2004), Roparun(2002) triatlon (behalve zwemmen dan) en onlangs Mappa Mondo en nu voor volgend jaar het organiseren met Carola, Petra en Adrie voor de Mont Ventoux!!

Zit inmiddels al weer een paar jaartjes in de P.R. commissie en blijf het hardlopen bij Thof (zolang ik het kan) met veel plezier doen. Favoriete voetbalclub is natuurlijk als Rotterdammer Feyenoord en favoriete bezigheden zijn muziek luisteren en draaien, klussen en alle soorten sport bekijken en e.v.t. beoefenen.

Zo dit is genoeg over mij dus ik ga de loopschoen doorgeven aan Stella Dekker. Stella zit nog niet zo lang bij Thof, maar loopt lekker mee in de C groep en Carline (ook een zomergast) heeft verkering met de zoon van Stella die ik ook het hardloopvirus wil meegeven dus!!!

Groet, Wout woutje.jpg loopschoen_edwin_aan_woutert.jpg

Gelezen: 739 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 20:59

Volgende trainingen


Bekijk het schema