zondag, 09 augustus 2009 20:28

Edwin van Kersbergen

Geschreven door Edwin van Kersbergen

Vakantie of geen vakantie: de "Loopschoen" gaat allltijd door!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deze editie is van Edwin van Kersbergen.

Hallo allemaal, donderdag 23 juli aangekomen bij de sporthal moest ik ineens op de foto.

Pas later had ik door waar dit voor was; ik kreeg de loopschoen van Trees. Dus bij deze wat meer over mij en mijn hardloopverhaal.

Ik ben Edwin van Kersbergen, geboren op de Baanderheer 9 en nog nooit verhuisd. Ik ben inmiddels 21 jaar en in die tijd heb ik de Aloysius School, het CLD en de Haagse Hogeschool bezocht. Dertig juni jongstleden ben ik geslaagd voor mijn Hbo-opleiding CMD, wat inhoud dat ik veel kan met websites en andere communicatiemiddelen.

Vanaf dat ik 6 jaar was zit ik met veel plezier op voetbal. Ik ben fanatiek supporter van Ajax en mis geen wedstrijd. Ik heb altijd gedacht dat voetbal het voor eens en voor altijd was, maar mocht hier ooit een einde aan komen, dan weet ik nu dat ik altijd nog kan gaan hardlopen.

Mijn hardloopverhaal is toch wel hoe een 100% voetballer in korte tijd wat procenten inlevert voor het hardlopen.

Tot twee jaar terug was ik een luie spits, die niet hield van lopen zonder bal en dit dan ook nooit te veel deed. Sinds twee seizoenen was dit al wel wat veranderd, wat inhield dat ik meer liep in het veld en af en toe voor mijzelf een km of 7 hardliep.

Nu had ik in de zomer van 2008 al aan Ronald van Mil gevraagd of ik misschien met de Thof kon meetrainen in de zomer. Hij vond dit een goed idee en zou informeren naar de mogelijkheden.

Een aantal weken later in Portugal, las ik op de pc van het hotel een hyvesbericht waarin Ronald zei dat hij het geregeld had. Echter na mijn vakantie begon de voetbal alweer en zo is het niets geworden.

Deze zomer gaf Ronald al bijtijds aan dat ik als zomergast kon meelopen en zodoende heb ik vanaf het moment dat de voetbal stopte mij gelijk aangesloten. Ik ben begonnen met een rustige duurloop, waarin ik prima meekon met de A-groep. Toen merkte ik gelijk dat de A-groep de gezelligste groep is en ben ik maar in de A gebleven. Het ging al snel steeds beter en zeker met korte versnellingen kon ik voorin meedoen. Ik genoot vooral van de ongeschreven versnelling op de Rozenlaan. Dit was altijd een leuke wedstrijd tegen Paul de Koning, waarbij hij tegenwoordig helaas weet dat hij al gelijk heel hard moet gaan om mij kwijt te raken.

Als ik nu aan de Thof denk, denk ik aan een gezellige fanatiek groep hardlopers. Het is me echt opgevallen hoe leuk het is om met een gevarieerd programma hard te lopen. De strandtrainingen, de duurlopen, de dropping, de versnellingen, de piramides en de TSS. Het waren allemaal leuke avonden, maar vooral de mix maakte het leuk om er de hele zomer bij te zijn!

Tot slot wil ik mij gelijk aanmelden als zomergast voor volgend jaar! Ik heb met veel plezier meegetraind en hierdoor prima aan mijn conditie kunnen werken. Eigenlijk ideaal voor alle voetballers, maargoed je moet het natuurlijk wel zelf willen.

Zaterdag 8 augustus i sde voetbal weer begonnen, dus afgelopen donderdag 6 augustus was ik voor het laatst.

Ik geef de loopschoen door aan mijn buurman Wout Verkade. Hij loopt toch al heel wat jaren mee, maar heeft hem tot mijn verbazing nog nooit gehad.

Veel plezier verder en ik kom de meeste van jullie vast nog wel af en toe tegen,

Edwin 

Gelezen: 627 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 21:08

Volgende trainingen


Bekijk het schema