woensdag, 10 juni 2009 13:42

Sal Dessi

Geschreven door Sal Dessi

Jullie kennen mij vast wel als Sal.

Geboren in Sardinië (het mooiste eiland van de Middellandse zee). Na het behalen van mijn middelbare tuinbouw diploma kwam ik op zestien jarige leeftijd voor een half jaar naar Nederland, om ervaring op te doen in de tuinbouw.

Om daarna terug te keren naar mijn geboortedorp om voor mezelf te beginnen. Er waren veel dingen vreemd voor mij hier in Nederland. De taal, verwarming in huis met tikkende buizen die door de slaapkamer liepen, gevolg: paniek, wat is dat?

Op een zaterdag ging ik een stukje fietsen en belandde toen op de autosnelweg. Terwijl ik daar tevreden fietste was het wel vreemd dat de automobilisten zaten te toeteren. Wat een vriendelijke mensen dacht ik toen. Hier ga ik nooit meer weg en ik zwaaide vrolijk naar de mensen.

Nu ben ik alweer veertig jaar in Nederland. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en één kleinkind sinds februari.

Ik vind het helemaal tof bij het thof. Veel vriendschappen heb ik hier opgebouwd. We hebben veel lol met elkaar. Ook ben ik zo ver gekomen dat ik al twaalf marathons heb gelopen. Wie had dat ooit gedacht. Mijn grootste wens was om ooit naar New York te gaan. Deze droom is uitgekomen, dit was mijn tweede marathon.

Jammer dat we de Veluweloop niet meer doen, want ook dat vond ik altijd erg leuk.

Ik hoop nog lang met mijn loopvrienden te kunnen blijven lopen.

Hierbij geef ik de loopschoen door aan Trees Groenewegen.

Gelezen: 601 keer Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011 21:12

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema