zondag, 08 februari 2009 22:22

Harry van Buijten

Geschreven door Harry van Buijten
harry_van_buijten.jpg

Hallo Allemaal.

 

Gerry, erg bedankt voor het ontvangen van de Loopschoen. Ik ben vereerd!!

Ik ben Harry van Buijten , 45 jaar en getrouwd met Kitty, die net als ik in de C- groep  loopt. Samen hebben we 2 jongens. Rens van 13 jaar, die voetbalt bij MVV en Sam van 10 jaar die aan Judo doet bij Mahorokan in Maassluis.Geboren en getogen in Nieuw-Vennep, gemeente Haarlemmermeer.

Zoals zoveel mensen in die gemeente kreeg ik mijn eerste baan op Schiphol. Na jarenlange ervaring te hebben opgedaan  bij een grote luchtvrachtexpediteur , ben ik overgestapt naar een middelgroot bedrijf op Rotterdam airport. Dit bedrijf was gespecialiseerd in luchtvrachtexpeditie van groente en fruit. Na 3 jaar  besloot een van onze relaties vergunning aan te vragen wat de mogelijkheid gaf zelf luchtvracht te gaan verzorgen. Men vroeg mij dit op te gaan zetten.,

wat ik als grote uitdaging zag. Dit bedrijf was gevestigd op veiling Westerlee.

Voorwaarde was wel dat ik in de buurt kwam wonen. Aangezien bijna de gehele  familie van Kitty maaslanders zijn, was de keus snel gemaakt. Het huis in de Haarlemmermeer was snel verkocht, en er werd voor ‘’ tijdelijke  opvang’’ in Maasland gezorgd.

We konden, zo lang het duurde,   ‘’ het groene keetje’’ aan de kwakelweg huren, totdat we een passende woning zouden vinden. Na een half jaar vonden we een geschikt huis in Maassluis. In onze kwakelperiode zagen we regelmatig groepjes sportievelingen langs komen  die zich  gemiddeld iets sneller voortbewogen als ik  gewend was.

De enige beweging die ik op dat moment had, was op woensdagavond een uurtje badmintonnen bij de plaatselijke club. Echter was het na afloop altijd zo gezellig, dat  de bitterballen en biertjes z’n tol begonnen te eisen. Na een tijd van twijfels, heb ik de grote sprong gemaakt. Michel de Maat maakt me attent op Thof, en wist mij te overtuigen dat  echt ‘’iedereen’’  kon hardlopen. Dus ook ik heb het Bourgondische lichaam in zo’n strakke broek gehesen en ben mee gaan doen. Na wat informatie te hebben ingewonnen kreeg ik te horen dat ik me kon aansluiten bij de D groep van Bertus .

 

Ik weet het nog als de dag  van gisteren. Het begon al bij binnenkomst, ik voelde mij erg ongemakkelijk met al die atletische mensen om mij heen.( in dezelfde strakke broeken)

Na van de eerste schrik bekomen te zijn, volgde  de  volgende klap. Een strak atletisch persoon staande op een stoel  hoorde ik zeggen… ‘’ de D groep gaat oefeningen doen bij het  zwembad’’     hoorde ik het goed??  Het zwembad??  Maar dat is toch helemaal in Maassluis??  Grote onzekerheid maakte zich van mij meester, dit gaat mij allemaal nooit lukken. Uiteindelijk is het allemaal toch goed gekomen   Op dat moment had ik mezelf nooit voor mogelijk gehouden dat ik enkele jaren  later wekenlang  op zondagochtend om 09.30   voor de sporthal zou staan om te trainen voor de halve marhaton.

Die ik ook uiteindelijk2x heb volbracht.!!  

Thof running, een geweldige club met geweldige mensen.!!

Ik hoop nog vele jaren  mee te doen.

 

Oh ja…

 

Gerrit Walgaard.. wie de schoen past, trekt hem aan.…………..  succes!!

Gelezen: 629 keer Laatst aangepast op woensdag, 14 oktober 2009 20:13

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema