zondag, 10 augustus 2008 00:00

Sasja Stolk

Geschreven door Sasja Stolk
 

sasja_stolk.jpgHallo! Mijn naam is Sasja Stolk. Ik ben sinds november 2004 lid van Thof.

In september 2004, heb ik samen met mijn zusje Nancy Stolk, deelgenomen aan de starterscursus.

De eerste paar trainingen natuurlijk he-le-maal bekaf, binnen 5 minuten een vuurrode biet, een piepende borstkas en het schuim op de bek, dat ik echt bij mezelf dacht ' God waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?' maar gelukkig niet opgegeven en de starterscursus tot een goed einde weten te brengen.

 

Ik ben 34 jaar en sport al van jongs af aan. Bij NTO heb ik een aantal jaar op turnen en op aerobics gezeten. Bij manege Chardon volgde ik paardrijles.

Ook heb ik nog 5 seizoenen schaatsles gevolgd op de Uithof. Blijft lastig dat overstappen, na 5 seizoenen ging ik nog steeds als een Houten Klaas door de bocht.

 

Ik mag graag sporten maar laat ik eerlijk zijn, naast dat ik sporten' leuk' vind, is de voornaamste drijfveer toch vooral de eeuwige strijd tegen de overtollige kilo's.

Elke maandag sluit ik mijn ogen, stap ik voorzichtig op de weegschaal, buig ik het hoofd en zie ik de rode cijfers onrustig verspringen waarna er een getal in beeld verschijnt die me een paar tellen de adem ontneemt. Huh??? Nee joh dat KAN niet?! Die weegschaal deugt gewoon niet...

 

Mijn streven is elke dag aan sport te doen. Naast hardlopen, doe ik aan fitness bij Mahorokan, ik tennis bij de Commandeur, ik wielren met collega's., laatst op zondagochtend nog een mooie route van 130km gereden. Ook Anita keijzer heb ik zo gek gekregen een racefiets aan te schaffen. Samen hebben we onlangs meegedaan met de Leontien van Moorsel's Ladies Ride in Rotterdam (60km). Ook doe ik zo nu en dan aan skaten en brengt mijn mountainbike me geregeld naar mijn werk.

 

Al eerder gaf ik aan dat ik sporten ' leuk'  vind.. Aan verschillende soorten sport doen betekent echter wel dat je eigenlijk nergens echt goed in wordt.

Al zou ik echter aan 1 sport doen, zou ik het gauw zat zijn denk. Door lid te zijn van verschillende verenigingen leer je veel mensen kennen en dat is ook leuk natuurlijk.

 

Nu zullen jullie denken, we zien die Sasja eigenlijk helemaal zo vaak niet op de trainingsavonden? maar dat wil niet zeggen dat ik die avonden dan niet hardloop.

Rond 20:30uur ga ik dan vaak mijn vaste rondje even doen: Commandeurskade, Maassluiseweg, Parallelweg, Westgaag, Commandeurskade terug. 

Een lekker opzwepend ipod-muziekje en de 3 (soms 4) flesjes water brengen me dan binnen een uurtje weer thuis. Sommige Thoffers moeten wel eens lachen als ze mijn zwaar beladen watergordel zien, ' Zo! Ga je vanavond een marathon lopen ofzo?' maar jongens ik heb nu eenmaal altijd dorst. Of zal het nadorst zijn? ;)

 

Geregeld ben ik laat thuis van mijn werk en red ik 19:30uur niet. Ik werk bij DTO (Defensie Telematica Organisatie) op de Coldenhovelaan in Maasland. Mijn functie is ICT-beheerder op de afdeling PeopleSoft Technisch Beheer. PeopleSoft is een infornatiesysteem (database) met daarin opgeslagen de personeelsgegevens van de ruim 70.000 defensie-medewerkers. Alle medewerkers boeken o.a. hun ' verlofdagen'  in deze applicatie. Vanwege mijn werk loop ik ook consignatiedienst (storingsdienst) d.w.z. dat ik een periode van 7 dagen 24uur bereikbaar moet zijn. Ik heb dan dus ook een pieper bij me, die ik tijdens het hardlopen bij me draag. Het gebeurd regelmatig dat ik op het punt sta van vertrek naar de sporthal toe maar dan ineens gepiept wordt en dan is er dus onverwachts ineens werk aan de winkel. 

 

Naast het sporten vind ik het ook leuk om vrijwilliger te zijn, daaraan is immers bijna altijd een gebrek. Intussen heb ik 3x in de kookstaf gezeten. (2x Den Helder- Maastricht en 1x IJsselmeerloop. Voor aankomende oktober staat de IJsselmeerloop wederom op de agenda. Anita en ik bemannen dan samen de kookbus. Anita is van het koken, roeren, inschenken en opscheppen. Ik ben van het inklappen, uitklappen, stapelen en schoonmaken. We zijn een goed team saam. We lachen heel wat af! 

 

Zo nu en dan doe ik mee aan een ' loopje'. Ik heb meegedaan aan: de Biesheuvelloop(10km), de RTV Rijnmondloop(10km), de Ladies Run (10km) en na heel wat uurtjes trainen is het me ook gelukt de Halve van Linschoten te doen. Ik zou graag nog 's een 'Halve'  gaan lopen, ik weet alleen nog niet welke, ik zie wel.

 

sasja_stolk.jpgIk draag het stokje bij deze over aan Adri Kalkman. Adri succes!

Gelezen: 736 keer Laatst aangepast op woensdag, 14 oktober 2009 20:15

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema