maandag, 23 juni 2008 13:31

Anita Keijzer

Geschreven door Anita Keijzer

 

anita_keijzer.jpgMijn naam is Anita Keijzer -Van der Meer en ik ben 36 jaar geleden geboren in Maassluis (ja,ja...ook import).

.

In 1978 zijn wij met het gezin in Maasland komen wonen, waar mijn ouders de sigarenwinkel overnamen en dat werd dus "Het Kleinste Warenhuis", en ik gelijk kon beginnen op de lagere school.

 Als klein meisje wilde ik graag kok worden, mijn ouders vonden dat prima, maar vonden het beter voor mij om eerst de Detailhandelschool af te maken en een diploma te halen. Maar goed, na de detailhandelschool en m'n diploma toch door naar de Horeca Vakschool in Rotterdam, dit vond ik echt heel erg leuk, koken,serveren, brood en banket, en ook dit papiertje gehaald.

Toen ik 18 was en ging werken ben ik via een uitzendbureau in de scheepvaart terecht gekomen en dan kon ik rustig gaan zoeken naar een leuke baan in een restaurant..........................en nu is het 2008!!

 Jammer genoeg niets mee gedaan, behalve thuis natuurlijk. In 2002 ben ik getrouwd met Edward, en samen hebben wij dochter Abby van drie jaar, waar we erg van genieten. Na eigenlijk weinig tot niets aan sport te hebben gedaan, vonden we het twee jaar geleden toch eens tijd worden om wat te gaan doen, Edward heeft het schaatsen en fietsen weer opgepakt en ik ben samen met mijn zus Jacqueline (beter bekend als Pien) de beginnerscursus gaan volgen in september 2006. De eerste training waren wij op vakantie en zouden samen toch dat rondje gaan doen, 10x1 min lopen en 10x1 min rust...........dat vergeet ik nooit meer, we waren helemaal versleten, maar goed, ons motto was "we moeten een rondje kwakelweg kunnen lopen". Dit ging dan ook na het afsluiten van de cursus, en we stroomden door naar de D groep. Met een aantal van de cursus hielden we het nog steeds vol om op zondag te lopen.

Tot Dorenda tegen mij zei, joh, zullen we mee gaan doen voor Linschoten, huh...wat is dat? De halve marathon!! Ik dacht echt dat ze gek was, want dat zou natuurlijk nooit lukken, 21 km. Maarja, zo ga je er eens over nadenken, en ach, ik kan meedoen met de trainingen en altijd nog afhaken. Maar afhaken deed ik niet, (wel vaak gedacht) want dit was heel erg leuk, ik keek uit naar de zondag training, leuke groep, verschillende trainingen, en je werd er dus wel sterk van!

 Nog steeds ben ik blij met Rene die je zo kan motiveren, dat je uiteindelijk dus iets doet waarvan je dacht dat je daar nooit toe in staat was. Al die maanden hing die marathon als een donkere wolk boven me, en ik was nog nerveuzer als voor m'n rijexamen maar toen was daar de dag! Maakte me niet uit wat m'n tijd zou zijn, als ik hem maar uit kon lopen en binnen zou zijn voor de bus weer naar Maasland zou gaan. En ik was op tijd, met behulp van Ron,Rene en Frans...........echt geweldig! En waarom doe je het (zeker de dag erna)??? Soms weet je het niet, maar uiteindelijk denk ik toch dat je het doet voor jezelf! En het is wel eens leuk om echt trots te zijn op jezelf, toch? Nu loop ik wat minder, niet meer zo fanatiek, was het vele trainen een beetje zat. Maar probeer altijd nog een keer in de week mee te lopen, want voel me daar wel lekker bij. Verder doe ik aan body-pump en samen met Sasja nog wielrennen, dus we zitten niet stil.

Verleden jaar ben ik voor het eerst mee geweest met de IJsselmeerloop als kookploeg samen met Sasja voor Mappa Mondo, en afgelopen maart Den Helder- Maastricht en is een mooi doel, leuke mensen en veel plezier. Ook ik mag de loopschoen doorgeven, en die wil ik graag geven Sasja waar ik mee sport, kook en vooral heel erg mee kan lachen! Succes Sas.

Gelezen: 651 keer Laatst aangepast op maandag, 30 augustus 2010 12:35

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema