woensdag, 28 november 2007 22:12

Rene Kant

Geschreven door Rene Kant

rene.jpgAl een paar weken geleden de loopschoen ontvangen van Irene de Bloois. Vorige week op een trainingsavond al aangespoord door één van de oprichters van de site. Jahaaa, ik weet het, moet gaan schrijven. "Kan ik er geen contactadvertentie van maken", zei ik nog.... "Moet je doen, geeft een beetje jus aan dit item", zei hij met een grote glimlach. Toch maar niet, laat ik het maar bij de originele opzet houden. Iets over jezelf vertellen, wat je kwijt wil....oké, wat ik kwijt wil.

 

Geboren en opgegroeid in Vlaardingen, de van Slingelandtstraat. Een straat waar enkele Thoffers hun jeugd hebben doorgebracht (Ellen Borstels en Jim de Wijs). Bijna elke avond werd er gevoetbald op het grote veld "achter" met kleine goaltjes van 1 meter breed. Dat voetballen heb ik ook in competitie verband gedaan tot een jaartje of 31 in het 1ste van sv Hollandiaan, later HSC. Had graag langer door gevoetbald, maar liep een liesblessure op. Het was een hardnekkige liesblessure die me noodgedwongen liet stoppen met voetballen. Stil zitten is niet iets waar ik dol op ben. Een paar vrienden mepte elke zaterdag een balletje tegen een muur en dat leek me wel wat. Squashen is een sport waar je lekker leeg van wordt, zowel geestelijk als lichamelijk. Maar na een lekkere douche en een biertje voel je je weer super fit. Het bleef niet bij een zaterdagochtend, maar ook nog 2 keer trainen en competitie spelen. Dat werd na een aantal jaren weer iets te veel van het goede voor m`n arm die ik beetje bij beetje aan gort aan `t slaan was. Het laatste jaar van m`n actieve squash carrière combineerde ik met hardlopen. Dat doe ik nu vanaf 1997. Eerst altijd in m`n uppie de nodige kilometers verteert, vooral in de Broekpolder. Totdat ik via Jim te horen kreeg dat er in Maasland een gezellige vereniging huist die 2 x per week trainingen verzorgt. Eén maal een maandje proeven, en het vervolg is jullie bekend. In die afgelopen jaren zo`n 10 marathons gelopen in binnen en buitenland waaronder die van Moskou en Florence.

Het leuke is dat je nog steeds PR`s kunt lopen ook al loop je al een flink aantal jaren (en word je steeds ouder). Dit jaar nog een PR gelopen op de km van 3'06". Dat moest op de baan bij Fortuna nog weer aangescherpt worden, maar helaas kon die poging geen doorgang vinden. Tijdens de voorbereiding geblesseerd geraakt aan de hamstring waar ik nu nog steeds niet helemaal vrij van ben. Gelukkig zijn er nog een aantal activiteiten waar ik op terug kan vallen, zoals fitness en mountainbiken. Wijn slurpen hoort daar eigenlijk ook bij, dat kan je altijd doen ook al heb je nog zo`n zware blessure.

 

Dit was in `t kort mijn sportieve leven, misschien interessant voor sportieve mensen. Maar om toch wat meer over mezelf te vertellen wil ik dat via een lijstje doen.

 

Hobby`s:       Natuur - wandelen - vakantie - Australië - snowboarden - fotografie - voeding - duiken - uit eten -  tuinieren (aanleg) - bijen.

Lievelings kleur:       Groen.

Muziek:         Motown - 70/8ties - eigenlijk alles, als het maar geen "herrie" is.

Sterrenbeeld: Boogschutter          in `t Chinees: tijger (1962)

Eten:            Japans (sushi) - Italiaans - Indonees

Drinken:        Rode wijn - Belgische biertjes - Irish coffee - mineraal water - thee

TV:               National Geographic - Discovery channel - schaatsen - film

Boeken:        Krishnamurti - Eckhart Tolle - wetenschap

 

En de volgende loopschoen geef ik door aan nr 45 op de ledenlijst van Thof. Dat is een mooi getal. Mocht die al aan de beurt zijn geweest dan graag het opvolgende nummer.

 

Alvast veel succes!!

 

Gelezen: 615 keer Laatst aangepast op woensdag, 14 oktober 2009 20:17

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema