zaterdag, 27 september 2003 00:00

Frans-Peter Dechering

Geschreven door Frans-Peter Dechering

fransp.jpgVan Lex de loopschoen gekregen, maar getipt door Jacqueline. Ze stuurde een mailtje met de tekst "Kunnen we binnenkort van je loopschoen genieten?". Ik had geen flauw benul wat Jac bedoelde. Ik had net wel weer nieuwe schoen ervaringen achter de rug maar hoe kon zij dat nu weten. Een verklarende mail wees de weg naar de Thof site. Hier ben ik dan.

Eerst even wat over me zelf. Geboren in het oosten van het land, wat gestudeerd (Tuinbouw en marketing (en beetje financieel) management) en een fantastische Rotterdamse ontmoet: Arlet. We wonen inmiddels met ons gezin (3 (kwa)jongens) zo'n 12 jaar in Maasland. En met erg veel plezier. Lekker dorps maar ook weer niet te, ruimte en uiteraard een fijne loopclub.

Het fijne van de club vind ik de contacten, de ongedwongenheid en de gezamenlijke wedstrijdjes in de regio. Eén van de leukste ervaringen was de Rotterdam marathon van 2 jaar geleden. Nu ben ik niet zo'n duursporter maar de sfeer van het evenement trok me. Vier lange duurlopen bleken toereikend en ik me ingeschreven. Het hoogte punt was de gezamenlijke hotelkamer aan de Coolsingel. Een heerlijk nerveuze verkleedpartij. Lange broek aan of toch maar weer uit. En dat in een aantal herhalingen. Ook na afloop de meest fantastische ervaringen en verhalen.

De trainingen zijn stimulerend al mis ik soms wel wat meer gerichte snelheidstrainingen en bijvoorbeeld loopscholing. Maar goed, wat je mist probeer ik zelf in te halen. Ook de gasttrainingen van Rob bij Olympus zijn erg goed. Ruim 5 jaar sport ik nu wat regelmatiger en dat betekent 3 à 4 keer per week. Vorig jaar werd ik wat blessure gevoeliger, gaat de ouderdom tellen met mijn 37 jaren? Mijn oude stalen ros weer eens van zolder gehaald en voor de gein is wat Run-Bike-Runs gedaan. Gaat lekker en goed.

Vandaag ben ik met onze oudste zoon (7 jaar) de hele dag op de atletiekbaan geweest voor de clubkampioenschappen van Fortuna (wees niet bang, t.z.t. wordt hij vast Thoffer). Heerlijk om al die enthousiaste kinderen te zien sporten. Ook de ouders fanatiek aan het sporten, zo ook Kirsten. Met een verbeten blik tijdens de spint, 600m en nog een aantal onderdelen, sleept ze mooi de eerste prijs in de wacht. Kirsten, kom nu toch bij de Thoffe A'ers lopen!

Voor jou Kirsten is de volgende loopschoen.


Frans-Peter Dechering

Gelezen: 493 keer Laatst aangepast op maandag, 30 augustus 2010 12:37

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema