donderdag, 27 november 2003 00:00

Bram de Jong

Geschreven door Bram de Jong

bram-de-jong.jpgHallo, hier Bram, die gaat proberen u iets te schrijven over … toen, hoe het kan lopen.

Het is een regenachtige zaterdag. Ik ben ongeveer 42 jaar. Maassluis organiseert zijn jaarlijkse marathon en veel (alleen) mannen besluiten om hieraan te gaan deelnemen. Ik ben nog lang niet zover. Maar toch ga ik naar de Oranjesluis en de Maasdijk om deze lopers te kunnen zien.
Uithoudingsvermogen, voorbereiding en karakter. Enkele aspecten die meetellen in deze zo fascinerende lange afstand.

Ze starten en liepen toen nog hoofdzakelijk door Maasdijk en Hoek van Holland, tussen de rivier en de dijk. En daar komen ze dan, met soms een begeleidende fietser, maar vaak alleen of in kleine groepjes.
Veel westlanders en beroemde lopers, geconcentreerd en solo en weinigen groeten. Bewondering bevangt me, "kan ik dat ook?" en "welke voorbereiding heb ik nodig?"

We slaan een groot stuk over en ik meldt mij aan voor de marathon in Apeldoorn. Goed getraind voor een echte koude wintermiddag. Massale start, prachtig parcours en het gaat goed. Het blijft goed gaan.
Talrijke kilometers enne … 4 min/km. Aan het einde dus een beker in mijn klassement!

Je komt in aanraking met veel mensen - sport verbroederd - en er gaan steeds meer mensen lopen. Ook vrouwen laten zien niet voor mannen opzij te hoeven gaan.

Thof Running Maasland wordt opgericht door Ruud Muuren en Michel de Maat in september 1995. Ik kom in contact met deze vereniging, waar het prima toeven is; een goede sfeer en kameraadschap. Inzet en aandacht voor elkaar. Positieve menselijke waarden. Laten we er voor blijven gaan !!

Uw vriend en trainer
Bram de Jong
Van Blankenheimstraat 23
3141 EM  Maassluis

Bram geeft de loopschoen door aan Bertus

Gelezen: 548 keer Laatst aangepast op maandag, 30 augustus 2010 12:35

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema