maandag, 14 augustus 2006 00:00

Sanne Verkade

Geschreven door Sanne Verkade

sanne.jpgHALLO THOFFERS!!!!
Het woord Thof betekent in het hebreeuws Goed!
Zo weten jullie dat ook weer!
Ik voel me zeer vereerd om een stukje te mogen schrijven in de loopschoen!
Ik zal me eerst eens voorstellen, mijn naam is Sanne Verkade.
22 jaar geleden ben ik geboren in dit prachtige dorp Maeslant.
Mijn jeugdjaren (wat klinkt dat oud) heb ik doorgebracht aan de Baanderheer. Sinds een jaar en 3 maanden ben ik de gelukkige bezitter van een huis aan de Oranje Nassaustraat, waar ik samen woon met Ronald van Mil. Inmiddels werk ik al weer 7 jaar met veel plezier als kapster in kapsalon Virgo in Maassluis.

Het Thof-avontuur begon voor mij toen ik een jaar of 16 was. Met een paar vriendinnen begonnen we toen enthousiast met hardlopen, maar helaas viel na een tijdje de een na de ander, waarna ik er uiteindelijk ook mee stopte. Na een jaar begon het door mijn fanatiek hardlopende vader bij mij ook weer een beetje te kriebelen. Zodoende kwam ik terecht in de D groep.  Met een prettig gestoorde trainer ( Bertus) kwamen we elke keer weer een stukje verder en wat was hij dan trots als we onszelf weer overtroffen hadden. Dat was voor mij dan ook een stok achter de deur om elke keer weer te gaan lopen. Inmiddels is het alweer 5 jaar geleden en ik loop nog steeds in de D groep. Hoe kan dat nu, zou je zeggen! Ik heb de hardloopgenen waarschijnlijk niet van mijn vader georven (helaas!) Nee hoor, ik loop voornamelijk omdat ik het erg gezellig vind ( hoe harder we lachen, hoe harder we moeten lopen van de trainer!). Prestatiegericht lopen vind ik leuk zolang het maar bij de 10 km blijft.
Het is voor mij geen must om een marathon te lopen (misschien ooit een halve!).
Ik vind 10 km voorlopig al ver zat en dat gaat me ook steeds beter af! Zeker met de hulp van onze trainers Lex en Jos, die ons er elke keer weer doorheen slepen. De volgende loop die we in de planning hebben staan, is de RTV Rijnmondloop van 10 km in Rotterdam, dus daar bereiden we ons nu op voor!

In de loop der jaren is het inderdaad zo dat Frankie een loopmaatje is geworden. Sinds een tijdje loopt ook Nancy in de D groep en met haar kan ik het ook erg goed vinden. Dus Nancy, aan jou de eer om een leuk stukkie te schrijven in de loopschoen!

Loopse allemaal,

Groetjes Sanne

Gelezen: 519 keer Laatst aangepast op maandag, 30 augustus 2010 12:26

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema